Daru bérlés

Daru bérlés árairól és a daruzási munkákról

A daru bérlés és a daruzás két külön szolgáltatást jelent, amelyek árakban is eltérhetnek egymástól, ezért az ajánlatkérés során érdemes a daruzási feladatokat (helyszín, teherbírás, bérleti időszak, daruzási feladat, kezelőszemélyzet) kapcsolatos kérdéseket megfelelően behatárolni.

A daru bérlés a daru üzemképes kölcsönbeadását, a helyszínre szállítását és elszállítását jelenti. Ebben az esetben a megrendelő válassza ki a bérelni kívánt darut, pl: mobildaru, autódaru, rakodó, vagy építési daru. Az árképzés ebben az esetben a bérelni kívánt daru típusától és a kölcsönzés időszakától függ.

Daru bérlés és kölcsönzés

A daruzás azt jelenti, hogy a megbízó egy célfeladatra bérel fel egy emelési munkákkal foglalkozó céget szakértelemmel és munkaerővel, azaz kezelővel együtt. Ilyen esetben a daruzással foglalkozó cég dönti el, hogy milyen típusú és kapacitású gépet és szakértelmet használ a feladat elvégzésére. A daruzás ára ilyen esetben konkrét megbízáshoz köthető.

Daru bérlés és daruzás

A daru bérlés lehetőségének köszönhetően szélesebbé és tervezhetőbbé válnak az anyagmozgatási lehetőségek, amelyek szinte bármely közlekedési, ipari és kereskedelmi egység számára elérhetőek.

1, Gobal Kertransz Kft. Telephelyek:  Debrecen, Miskolc, Kazincbarcika (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén megye)

Hirdetés

Daru bérlés Miskolc, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Salgótarján, Gyöngyös

A GOBAL KERTRANSZ Kft. sok éves tapasztalattal, magas szintű szolgáltatásokkal, képzett szakemberekkel áll partnereik rendelkezésére! Jelenleg is több, mint 30 darab autódaru elérhető gépparkjukban, 25 – 400 tonna teherbírással, 130 méter emelési magasságig.

Autódaru daruzás Gobal Kertransz Kft.

Árak és információk:

Telefonszám: 06-20-574-5003

Email: gobal@gobal.hu

Teherbírás: 25 – 400 tonna

Szolgáltatási területek megjelenítése   Daru bérlés területei: Miskolc, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Gyöngyös, Salgótarján, Ózd, Kazincbarcika, Hatvan, Tokaj, Szerencs, Tiszaújváros + Szlovákia, Románia.

Szolgáltatások: A rakodástól a mentésig, a rögzítésig és a mobilizálástól az összeszerelésig és a telepítésig, mindent egy helyen.

A daruzási- magasban történő munkavégzési és szállítási feladatok a mi szakmánk! – nálunk a nehéz és magas feladatokra is megoldást talál.”

gobal

 

2,  Vörös és Társa Kft. Telephely:  Sárvár (Vas megye)

Hirdetés

Daruzás Szombathely, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém

A Vörös és Társa Kft. fő törekvése a hosszú távú kapcsolatok és a megbízható partneri viszonyok kialakítása. Munkatársaik nagy szakmai tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek a fuvarozás és az építőanyagok területén. Teljeskörű daruzási szolgáltatást nyújtanak 1-200 tonnáig.

Daruzás Szombathely, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém

Árak és információk:

Telefonszám: 06-30-937-6131

voros.tuzep@vorosestarsa.hu

Teherbírás: 1- 200 tonna

Szolgáltatási területek megjelenítése   Daru bérlés területei: Sárvár, Szombathely, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Sárvár, Pápa, Ajka, Tapolca, Zalakaros, Nagykanizsa, Keszthely.

Szolgáltatások: További gépjárműparkunk kamion szerelvényekből áll, hűtős (válaszfalas, szintes 66 palettás), ponyvás, nyitott és billenős. Rendelkezünk továbbá 40 tonnás autódaruval (46méteres fesztávval), 24 tonnás önrakodós pótos szerelvénnyel, 18 tonnás darus-billenős teherautóval és konténerszállító teherautóval is.

vörös és társa kft sárvár

 

3,  VABEKO Kft. Telephely: Siófok (Somogy megye)

Hirdetés

Mobil daru bérlés Siófok, Fonyód, Kaposvár, Dombóvár, Nagykanizsa, Székesfehérvár

A VABEKO Kft. 1990-ben alakult és a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhetően a régió egyik legfelkészültebb technológiai szereléseket végző cége. Munkáik során alkalmazott nagy teljesítményű Liebherr mobil daruk bérlési lehetőségével állnak megrendelőik rendelkezésére.

Vabeko daru bérlés

Árak és információk:

Telefonszám: +36 30 628 2049

Email: vviszlo@vabekokft.hu

Teherbírás: 40 – 55 tonna

Szolgáltatási területek megjelenítése   Daru bérlés területei: Siófok, Fonyód, Zamárdi, Balatonlelle, Balatonföldvár, Marcali, Kaposvár, Dombóvár, Nagykanizsa, Székesfehérvár + országosan

Szolgáltatások: “Fő tevékenységünk a szénhidrogén szállító vezetékek és azok tartozékainak kivitelezése, illetve ezeken a rendszereken végzünk még karbantartási és vezetékdiagnosztikai munkákat is. ”

vabeko-logo-trans

 

4,  SIODARU KFT.  Telephely:  Szekszárd (Tolna megye)

Hirdetés

Autódaruzás Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Pécs, Baja, Kalocsa, Paks, Mohács, Bonyhád

A SIÓ-DARUZÁSI ÉS FUVAROZÁSI KFT. építőanyagok, acélszerkezeti elemek, hídelemek, betonelemek, illetve bármilyen túlméretes és nehéz tárgy emelését, mozgatását és precíz helyére illesztését iparágtól függetlenül vállalja. Túlsúlyos és túlméretes tárgyak biztonságos daruzása extrém körülmények között is 100 tonnáig.

Autódaruzás SióDaru

Árak és információk:

Telefonszám: 06-20-926-9554

Telefonszám: 06-70-326-3366

Email: siodaru1kft@gmail.com

Teherbírás: 7 – 100 tonna

Szolgáltatási területek megjelenítése   Daru bérlés területei: Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Pécs, Baja, Kalocsa, Paks, Mohács, Bonyhád + országosan

Szolgáltatások: Autódaruzás, közúti áruszállítás, földmunkák cégek és magánszemélyek részére. Megbízható, pontos műszaki kivitelezés, minősített képzéssel rendelkező szakemberek!

siodaru_logo

 

A megfelelő daru bérlése a célfeladat szerint

Sok esetben amit az építőipari vállalkozó, generálkivitelező cég, vagy más területen dolgozó cég elgondol súly szempontjából szükséges gép esetén, az kivitelezhető más géppel is. Ennek értemében az árat nagyban befolyásolja az is, hogy végül milyen típusú daru, – autódaru, önrakodó darus autó, mobildaru, toronydaru, rakodó daru, lánctalpas daru, speciális daru, vagy emelőgép lesz az emelési feladatra alkalmas:

 • Építőanyagok daruzása: Beton, fa, föld, fém, kő, egyéb építőanyagok daruzása
 • Kültéri és beltéri berendezések daruzása: gépek, klímák, napelemek, üzemi, ipari, műszaki, elektronikus és mechanikus berendezések daruzása
 • Gépjárművek daruzása: Busz, vasút, hajó, kamion, repülő, teherautó, személygépjármű ki és be daruzása, valamint autómentés
 • Szerkezetek építése és daruzása: Gyárak, raktárok, csarnokok, telephelyek, házak, mobilházak egy-több emeletes épületek, lakások, panel épületek daruzása, vagy ezeken a helyszíneken történő emelések
 • Személyemelések: Szerelő, karbantartó, favágó, alpin, tisztító, építő, mentő csapat emelése, magasban történő munkavégzés
 • Átrakodások: Gerendák, sínek, oszlopok, zsákok, panelek, tartályok, medencék, konténerek, hordók, kábelek, lapok, dobok, szerszámok, alkatrészek, tetők, burkolatok, vázak, csomagolt készáruk, egyéb nyersanyagok és törékeny elemek daruzása

Anyagmozgatási feladatokban résztvevő daru bérlése

Daru bérlés és daruzás

Amikor a feladat ismert és rendszeresen ismétlődik, akkor ezen időszakokra rakodógépeket, autódarukat, mobildarukat és teleszkópos rakodókat egyaránt bérelnek.

Szállítmányozásban, tehermozgatásban résztvevő daru bérlése

Szállítmányozásban, tehermozgatásban résztvevő daru bérlése

Jellemzően olyan rakódó daruk, teherautóra szerelhető daruk és darus autók, amelyekkel nagyobb objektumokat, szerkezeti elemeket és gépeket lehet emelni, és szállítani is.

Személyemelésre alkalmas daru bérlése szerelési munkákhoz

Személyemelésre alkalmas daru bérlése szerelési munkákhoz

Olyan kosaras daruk, autódaruk, amelyek személyemelésre alkalmasak, vagy könnyen átszerelhetőek kosaras kivitelre. A kosaras felszerelés azt jelenti, hogy a daru egy kisebb munkaállványt biztosít a nehezen hozzáférhető magaslati helyekhez a szerelők, és dolgozók részére.

Építési daru bérlése komolyabb és rendszeres emelési feladatokhoz

Építési daru bérlése komolyabb és rendszeres emelési feladatokhoz

Ide tartoznak az olyan nagyobb daruk (toronydaruk, mobildaruk, és a nagyobb teljesítményű autódaruk is), amelyek nagy emelési magasságot és hosszú üzemidőt biztosítanak az építkezés helyszínén hosszútávon is.

Korlátozott helyeken használt daru bérlése

daruzás korlátozott helyen

Vannak olyan speciális emelési feladatok, amelyek a cégek, gyárak, ipari létesítmények és üzletláncok ügyvitele és építése folyamatában merülnek fel. Ezekben az esetekben a megbízás időtartalmától és a hozzáértés függvényében, vagy egy időszakos daruzási szolgáltatás megrendelése szokott történni, vagy pedig egy helyszínen kihelyezhető, kül- és beltéren is könnyen használható és mozgatható daru bérlése szokott kelleni, mint amilyen a pókdaru is.

Daru bérlés ára

A daruk felgyorsították és segítik a logisztikai, építőipari területeken felmerülő emelési feladatokat. A daruknak köszönhetően komplett épületelemeket, késztermékeket, és alapanyagokat lehet egyszerűen és gyorsan mozgatni, és felmerülő eseti emeléseket ellátni.

A daru bérlés árképzése kezelővel, vagy kezelő nélkül

 • A daru bérlés ára (kezelő nélkül) napi díjban szokott számításra kerülni, amely napi 50.000 Ft-tól kezdődik. A daruzás ára (kezelővel) feladat szerint, vagy óradíjban szokott meghatározásra kerülni, amely óránként 25.000 Ft – tól kezdődik.

Milyen szempontok alakíthatják a daru bérlés árát?

A darubérlés ára több szempont figyelembevételével kerül meghatározásra, mint a feladathoz rendelt daru típusa, emelési kapacitása, bérleti időtartalma, szállítási, építési lehetőségei, valamint a daruzás helyszíne és egyéb engedélyek is fontos tényezőek lehet a daruzás árának kiszámítása során.

 • Szállítás és összeszerelés: A legtöbb darut az építési munkaterületre kell kiszállítani és ott összeszerelni. Ilyenek például a toronydaruk is. Az autódaruk és a mobildaruk kompaktak és vezethetőek is, emiatt azok azonnal bevethetőek. A nagyobb építési darukat a helyszínen kell összeszerelni, így ezek elemeit is szállítani kell a közutakon, majd pedig összeszerelni az építés elején és végeztével. Így ebben az esetben a szállítási árakon kívül a szerelési díjak is beletartozhatnak az árajánlatba.
 • Engedélyek: Bizonyos daruk működéséhez engedély szükséges, így az adott építési feladat megkívánhat egyéb közüzemi díjakat is, ezért érdemes ezeket a felmerülő költségeket is tisztázni.
 • Szakképzett személyzet: Minden daruhoz minősített kezelőkre van szükség. Így a szakképzett személyzet figyelembevétele a másik fontos tényező a daru bérlésekor az árak tekintetében.
 • Egyéb díjak: Bármilyen plusz költség felmerülhet, ha maga az építési feladat megváltozik. Növekednek az állásidők, történhetnek elakadások a logisztikában is. Ezek mind-mind olyan tényezők, amely a daruk bérlésére is ki fog hatni. Például ha egy hetes csúszás lép fel egy daruzási műveletben anyag hiány okán, akkor az autódarukat haza lehet küldeni arra az időre, míg a toronydarukat nem, így azok bérleti árát továbbra is fizetni kell. Az üzemenyag árak a szállításra és az üzemanyaggal műkődő daruk üzemeltetésére hatással lehetnek.
 • Daru típusa: A bérelt modelltől függően a költségek több tízezertől akár több millió forintig is terjedhetnek. A kisebb daruk bérlése, például a pókdaruké sokkal olcsóbbak, mint a nagyobb építési daruké.
 • Teherbírás: Minél nagyobb teljesítményű egy daru, annál magasabb lehet a bérlésének az ára. Egy 100 tonnás daru bérleti díja magasabb lehet mint egy 50 tonnás darué. De ezek is sok esetben az üzemeltető cég árképzésétől függ.
 • Helyszín: A bérleti díjak eltérőek lehetnek az ország különböző pontjain. Figyelembe véve hogy nem csak a kiszállítás során léphetnek fel úgynevezett kiszállási költségek, de hosszabb építési munkák során a rendszeres ellenőrzéshez és karbantartáshoz a központból fognak kiérkezni az üzemeltető cég szakemberi. Így ezt a távolságot is mindig bele kell kalkulálni. Ha közelben talál üzemeltetőt, akkor minden ilyen jellegű ár alacsonyabb lesz, mintha távolabbi céget választana. Debreceni építkezéshez Budapestről darut bérleni költségesebb, mint a közelből.
 • Bérlés időtartama: Több darus cég kedvezményt szokott felkínálni a daruk kölcsönzési időtartamától függően. Alapvetően minél hosszabb időre bérelünk darut, az ár annál mérsékeltebb lehet.
 • Jelenlegi kereslet: Amikor elindulnak az építkezések, és a daruparkok lekötöttek, akkor magasabbak lehetnek daruk bérlésének az árai.

Daru bérlés különböző struktúrájú építmények helyszínein

Az építményjegyzékére támaszkodva jól meghatározó módon írhatóak le azok a fizikai területek és építménycsoportok, amelyek építése, logisztikai ellátása vagy átalakítása során rendszeresen merül fel a daru bérlési szolgáltatások iránti kereslet különböző célfeladattal rövid, vagy hosszútávon is.

 • Lakóépületek: Egylakásos, két, három és annál több lakásos épületek és közösségi lakóépületek.
 • Nem lakóépületek: Szállodák és szálló jellegű épületek, egyéb rövid idejű tartózkodásra szolgáló épületek, hivatali épületek, nagy- és kiskereskedelmi épületek, közlekedési és hírközlési épületek, állomások, terminálok és kapcsolódó épületek, garázsépületek, ipari épületek és raktárak. Valamint, tárolók, silók, szórakoztató, közművelődési, oktatási és egészségügyi célú épületek, közgyűjtemények, iskolák, egyetemek és kutatóintézetek, kórházi és egyéb, egészségügyi ellátást nyújtó épületek, sportcsarnokok, sportpályák, mezőgazdasági épületek, vallásos tevékenységre használt épületek, pl: templomok, történelmi vagy védett műemlékek.
 • Közlekedési infrastruktúra: Utak, utcák, vasutak, repülőtér, hidak, felüljárók, magas vezetésű autóutak, alagutak és aluljárók, kikötők, vízi utak, gátak és egyéb vízgazdálkodási létesítmények, hajózható csatornák, gátak, árvízvédelmi töltések, vízrendezési és vízhasznosítási művek, akvaduktok.
 • Csővezetékek, távközlő- és elektromos hálózatok: Távolsági kőolaj- és földgázvezetékek, vízvezetékek, távközlőhálózatok, elektromos vezetékek. Valamint a helyi (települési) csővezetékek, távközlő- és elektromos hálózatok, gázellátó vezetékek, vízellátó vezetékek, szennyvízszállító vezetékek, távközlő- és elektromos hálózatok.
 • Komplex ipari létesítmények: Bányászati vagy egyéb kitermelőlétesítmények, erőművek, vegyipari üzemi létesítmények, egyéb nem sorolt nehézipari üzemi létesítmények.

Honnan rendelhet bérelhető darukat?

 • Konkrét daruzásra és darubérlésre szakosodott vállalkozásoktól
 • Daruzással foglalkozó egyéni vállalkozóktól
 • Munkagép kölcsönzőktől
 • Rakodással, fuvarozással és szállítmányozással foglalkozó cégektől
 • Építőipari kivitelezéssel foglalkozó vállalatoktól
 • Márkaforgalmazoktól és viszonteladóktól

Kattintson rá az adott pontra és megjeleníti az elérhetőségeket, vagy pedig listázza a találatokat a kis ikonra kattintva.

 • Gobal Kertransz Kft.: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar megye (Miskolc, Eger, Debrecen, Nyíregyháza, Gyöngyös, Salgótarján, Ózd, Kazincbarcika, Hatvan, Tokaj, Szerencs, Tiszaújváros + Szlovákia, Románia)
 • Vörös és Társa Kft.: Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala, Veszprém megye (Szombathely, Győr, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Sárvár, Pápa, Ajka, Tapolca, Zalakaros, Nagykanizsa, Keszthely)
 • VABEKO Kft.: Somogy, Tolna, Baranya, Fejér megye (Siófok, Fonyód, Zamárdi, Balatonlelle, Balatonföldvár, Marcali, Kaposvár, Dombóvár, Nagykanizsa, Székesfehérvár + országosan)
 • SIODARU Kft.: Tolna, Barany, Békés megye (Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Pécs, Baja, Kalocsa, Paks, Mohács, Bonyhád + országosan)
 • Hirdetők feltöltése folyamatban az alábbi területeken: Tatabánya, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com