Teleszkópos rakodógép bérlés

Teleszkópos rakodó bérlés

A teleszkópos rakodók rugalmasan kombinálni tudják a targoncák és a daruk jellemzőit megadott emelési és terhelési tartományokon belül.

A teleszkópos rakodógép bérlése jó választás azoknak, akiknek egy konkrét projektekhez van szükségük egy sokoldalú gépre. A bérbeadás lehetővé teszi, hogy helyreszállítva, egy üzemképes munkagépet alkalmazhasson különféle adapterekkel, különféle célokra közép és hosszútávon is.

teleszkópos rakodógép bérlés

 •  Függőlegesen és vízszintesen is kinyúló teleszkópos gém. Ez a teleszkópos szempont különbözteti meg őket a hagyományos targoncáktól.
 • A teleszkópos gémnek köszönhetően a teleszkópos rakodók képesek anyagokat emelni, elhelyezni és magas helyekre szállítani, amihez egyébként daru kellene. Raklapozott rakományt tudnak kiemelkedően rugalmasan kezelni és mozgatni.
 • Gyakran használják az építőiparban különféle feladatokra, mint például gerendák elhelyezésére, anyagok tetőre emelésére és teherautók be-/kirakodására. Sokoldalúságuk sok más iparágban is hasznossá teszi őket a logisztikában, illetve a mezőgazdaságban és erdészeti területeken is.
 • A teleszkópos rakodóknak különböző konfigurációiban üzemelhetnek, pl: kitológémes, a forgózsámolyos, stb, illetve mindezek számtalan adapterrel is felszerelhetőek.

Teleszkópos rakodó bérlés árak

A teleszkópos rakodó bérlés ára átlagosan 20.000 Ft / óra, amelyhez hozzá tartozik a kaució fizetése is, amely átlagosan 300.000 Ft. A bérlés árát tovább alakíthatja a kiszállítás, a kezelő igénybevétele, a felszereltség és a bérlés időhossza is. Ezért ezeket mindenképpen érdemes előre leegyeztetni.

Teleszkópos rakodó bérlésének előnyei

Előnyök a targoncával szemben

 • Nagyobb hatótávolság: A teleszkópos rakodók teleszkópos gémekkel rendelkeznek, amelyek vízszintesen és függőlegesen is kinyúlnak, így sokkal magasabbra nyúlhatnak, mint a hagyományos targoncák. Ez ideálissá teszi őket olyan feladatokhoz, mint az anyagok háztetőre történő elhelyezése vagy a magas pótkocsik be-/kirakodása .
 • Sokoldalúbb: A teleszkópos rakodógépek különféle tartozékokkal, például kanalakkal, markolókkal és csörlőkkel felszerelhetők, lehetővé téve számukra, hogy a raklapos árukon túlmenően az anyagok és feladatok szélesebb körét kezeljék.
 • Egyenetlen terepen való képesség: Egyes teleszkópos rakodókat terepen történő használatra tervezték, így alkalmasak építkezésekre vagy egyenetlen felületekre, ahol a targoncák nehézséget okozhatnak.

Előnyök a darukkal szemben

 • Alacsonyabb költség: A teleszkópos rakodók általában olcsóbban bérelhetők, mint a daruké, különösen rövid távú projekteknél.
 • Kompaktabb: A teleszkópos rakodók kompaktabbak, mint a daruké, így szűkebb helyeken is rugalmasabban dolgozhatnak.
 • Gyorsabb beállítás: A teleszkópos rakodó üzembe helyezése jellemzően gyorsabb és egyszerűbb a darukhoz képest, ami csökkenti a projekt állásidejét. A teleszkópos rakodók gyakran önjárók, míg a daruk további felszerelést igényelhetnek a beállításhoz.

Teleszkópos rakodógépek korlátai

 • Míg a teleszkópos rakodók képesek nehéz terheket is kezelni, emelőképességük általában alacsonyabb, mint a daruké.
 • A darukkal még mindig lényegesen magasabb emelési magasság érhető el, mint a teleszkópos rakodóknál.
 • Ugyan a teleszkópos rakodók maguk is viszonylag gyors közlekedésre képesek, de nem szállíthatóak kis helyen, úgy mint egy targonca, amelyet közvetlenül a raktérben is lehet szállítani.

Összefoglalva, a teleszkópos rakodó bérlése jó választás, ha olyan gépre van szüksége, amely különböző feladatokra tud használni a rakodás, emelés terén, különböző terepeken (építőipar, mezőgazdaság, logisztika).

Teleszkópos rakodók az építőiparban

A teleszkópos rakodógépek gyakran keresett munkagépek az építőiparban, sokoldalúságuk és sokféle feladat megbirkózása miatt értékelik őket.

JCB teleszkópos rakodója 540-180 Hi-Viz

 • Anyagkezelés: Kiválóan teljesítenek mindenféle építőanyag emelésében, szállításában és elhelyezésében – a fűrészáru- és acélgerendáktól a gipszkarton lapokig és betontömbökig.
 • Nagy hatótávolságú feladatok: A teleszkópos gém a legfontosabb erősségük. Lehetővé teszi számukra, hogy magasan fekvő területeket érjenek el olyan feladatok elvégzéséhez, mint például tetőfedő anyagok beszerelése, ablaküvegezés a magas emeleteken – olyan munkák, amelyekhez egyébként darukra lenne szükség.
 • Rakodás: A teleszkópos rakodók hatékonyan rakodnak építőanyagokat teherautókból és pótkocsikból, felgyorsítva az építési folyamatot.
 • A helyszín tisztítása és törmelék eltávolítása: A kanalas rögzítéssel a teleszkópos rakodók használhatók a törmelék eltávolítására, a felületek kiegyenlítésére, valamint a szennyeződés- vagy kavicskészletek mozgatására.
 • Személyemelés: Speciális platformok rögzíthetők a gémhez, így a dolgozók biztonságosan hozzáférhetnek a magas területekhez olyan feladatokhoz, mint az ablaktisztítás, homlokzatjavítás vagy ellenőrzés.

Teleszkópos rakodók a mezőgazdaságban

Potenciálisan több speciális gépet is lehet helyettesíteni egyetlen teleszkópos rakodóval, amely különböző tartozékokkal van felszerelve. Ez pedig jelentős költségmegtakarítást eredményez. A teleszkópos rakodók ezért népszerűek a mezőgazdaságban is, mert rugalmasan tudják ellátni az alábbi feladatokat:

Manitou teleszkópos rakodó a mezőgazdaság

 • Kiválóan alkalmasak nehéz terhek emelésére és mozgatására a gazdaságban. Ez magában foglalhat bármit a széna- és szalmabáláktól a takarmány- és műtrágyazsákokig. Különféle tartozékokkal, például villákkal, kanalakkal, és bálamarkolókkal szerelhetők fel a különböző anyagok hatékony kezelésére.
 • Hatékonyan működhetnek a gazdaságokban gyakran előforduló egyenetlen terepen is, ezért ideálisak anyagok szállítására szántóföldeken és gazdaságokban.
 • Különféle karbantartási és építési feladatokra használhatók a gazdaság körül. Ez magában foglalhatja a gépalkatrészek emelését, az épületek javítását vagy a kerítések elhelyezését.

Teleszkópos rakodók a logisztikában

A teleszkópos rakodók jelentős szerepet játszanak a logisztikai műveletek ésszerűsítésében azáltal, hogy hatékony anyagmozgatási megoldásokat kínálnak a raktárakban és elosztóközpontokban:

 • Be- és kirakodás: Kiválóan teljesítenek raklapos áruk, konténerek és egyéb anyagok teherautókra és pótkocsikra történő gyors be- és kirakodásával . Teleszkópos gémjük lehetővé teszi a rakomány pontos elhelyezését még magas polcokon vagy járműveken is.
 • Hatékonyan képesek raklapokat és nehéz tételeket egymásra rakni a raktárakon belüli magas tárolóállványokon, maximalizálva a raktárterület kihasználtságát. Ezenkívül manőverezhetőségük megkönnyíti ezen áruk szükség szerinti visszavételét.
 • A teleszkópos rakodók nehéz gépek és berendezések mozgatására is használhatók raktárakban és elosztóközpontokban, például generátorok, targoncák vagy szállítószalagok..
 • Emelőkapacitásuk és különféle tartozékok, például raklapvillák vagy horgok alkalmassá teszik túlméretes vagy terjedelmes rakományok kezelésére, amelyek szokásos targoncákkal nehézkesek lehetnek.

Ismertebb teleszkópos rakodó márkák

A teleszkópos rakodó kölcsönző cégek gépflottája a cég profiljától függ. Ilyen értelemben találhatunk márkakereskedéseket, akik egy-egy márkának a képviselői, forgalmazói. Találhatunk olyan munkagép kölcsönzőket, akik flottája teljesen változatos a márkák szempontjából is. Valamint olyan kisebb cégeket is, akik bizonyos márkák mellett tették le hűségüket.

Manitou

Manitou teleszkópos rakodó

JCB

JCB teleszkópos rakodó

Caterpillar

Caterpillar teleszkópos rakodó

Bobcat

Bobcat teleszkópos rakodó

Liebherr

Liebherr teleszkópos rakodó

JLG

JLG teleszkópos rakodó

 

Honnan tud teleszkópos rakodót bérelni?

 • Munkagép kölcsönzőktől
 • Teleszkópos rakodókra specializálódott kereskedőktől és viszonteladóktól.
 • Rakodással, daruzással anyagmozgatással foglalkozó cégektől
 • Mezőgazdasági munkagép kölcsönzőktől

 • Hirdetők feltöltése folyamatban az alábbi területekről: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com