Daru értékesítés

Daru értékesítés és vásárlás

Az új vagy használt daruk vásárlásába történő befektetés alapos kutatást igényel. Új daru, emelőgép vásárlása minden bizonnyal garantálja a hatékonyságot és a nagyobb stabilitást, ám a leválasztandó adatok meglehetősen jelentősek.

A megoldás az, hogy alapos kutatást végezzen a megvásárolni kívánt daruval kapcsolatban, és konzultáljon a különféle ágazat specifikus tanácsadókkal, szervizekkel és értékesítőkkel, próbálva annyi információt gyűjteni az érdeklődési körbe tartozó daruról, amennyi csak lehetséges.

A daru megvásárlását megelőzően érdemes lehet olyan daru és munkagép kiállításokat, vásárokat is meglátogatni, ahol közvetlenül nézheti meg a legújabb típusokat és közvetlen kapcsolatokat alakíthat ki a márka képviselőivel.

Egyre több magáncég törekszik saját daru megszerzésére, melynek okai lehetnek a nagyobb volumenű építési projektek, az újszerű technikai megoldások, az elérhető vállalati és piaci támogatások, és a fejlődő pénzügyi elemzések.

eladó daruk használt és új

Saját daru vásárlása ajánlott az olyan szolgáltatók számára, amelyek annak használatát nem tudják nélkülözni a mindennapi munkáik során, és olyan esetekben is, amikor nagyobb építési projektek sikeres elnyerését követően negyed-fél-éves, akár többéves építési és kivitételezési feladathoz lesz szükséges hosszabb időre darut alkalmazni.

Ha nem áll rendelkezésre megfelelő tőke, vagy hozzáértő személyzet, akkor továbbra is érdemes lehet a daru bérlés mellett dönteni a vásárlással szemben, amíg ezek a feltételek nem valósulnak meg.

A daruk árai is mozgásban vannak

A darukat gyártó, üzemeltető, és értékesítő cégek is eltérő árakat határozhatnak meg, ezért még a vásárlás előtt a legjobb az, ha Ön előre tájékozódik az eladó daruk kínálatairól, annak érdekében hogy később felismerje a versenyképes árakat.

Egy új vagy használt daru ára a pár százezer forinttól a több tízmillió forintig is terjedhet. Országonként változhatnak a daruk kínálata, amelyet meghatároz a földrajz, gazdaság, és az infrastruktúra adottságai is.

Az olyan területek, melyek kiemelkedőek a tengeri daruzásban, ott élénk a hajódaruk és kikötői daruk piaca. Azok a régiók, melyekre ezek a földrajzi adottságok nem jellemzőek, viszont hatalmas felhőkarcolókat és hidakat építenek, ott például jóval professzionálisabb az építési daruk kínálata, mint a torony és kúszódaruké.

Ugyanígy vannak olyan olyan régiók melyek kiemelkedőek a faipari tevékenységük területén, így értelemszerűen ott jelennek meg elsőként a fakitermeléshez használt legkorszerűbb daruk.

A logisztika, anyagmozgatás és a raktártechnika fejlődése is nagy hatással bír a daru kereskedelemre is. Újszerű, átfogó és automatizált daru rendszereket érhetőek el a raktározás területein is.

Magyarországon jellemzően az autódaruk, rakodó daruk, és a telephelyeken (műhelyekben, csarnokokban) használt híddaruk, bakdaruk forgalma a jelentősebb.

A daru vásárlás a legtöbb vállalat számára jelentős befektetés. Amikor már sikerült a pénzügyi kérdésekben is tájékozottnak lennie, valamint számos cég ajánlatát áttekintette, akkor következhet a gyakorlati felmérés, a daru ellenőrzése, kipróbálása közvetlenül a gyártónál, vagy eladónál.

Nem könnyű megtalálni a megfelelő értékesítési forrást. A piactereken gyorsan mozog a kínálat, és sok esetben behatárolható a hazai kínálat. Több piactér vállalja a tanácsadást,  kiszállítást, akár a szervizt is, de mindezek előtt Önnek kell eldönteni, hogy melyik márkát és típust vásárolja meg.

 

Új és használt daruk vásárlása márka képviseletektől, forgalmazóktól, viszonteladóktól

Darukat közvetlenül a márka képviseletektől és forgalmazóktól vásárolni a legtöbb esetben jó döntés lehet. Ezek a cégek teljes és időtálló szerviz háttérrel, jó hírnévvel, valamint megfelelő alkatrészellátással is rendelkeznek,

ezért a kezelői dokumentációk, szakmai képzések, és a rendelkezésre álló ügyfélszolgálat miatt kevesebb ellenőrzési szempontra van szükség a használt daruk vásárlása során is.

Rakodódaruk, emelőgépek, konténeremelők, felépítmények

HYAB Daruszerviz Kft. Telephelyek:  Szolnok, Üllő, Cserszegtomaj

Hirdetés

HYAB Daruszerviz Kft.

A HYAB Daruszerviz Kft. 2010-ben alakult, és csúcsteljesítményű emelőgépek és hidraulikus rakodódaruk értékesítésével, szervizelésével, javításával, különböző fix kialakítású és billenő felépítmények gyártásával foglalkozik. A HIAB cégcsoport kizárólagos képviseletét látja el Magyarországon.

hyab daruszerviz forgalmazott márkáinak logoi HIAB márkák

Értékesítés

Hiab hidraulikus rakodódarukat (1-130 tm)
Loglift, Jonsered erdészeti- és ipari rakodódarukat (6-26 tm)
Farma erdészeti daruk és rakoncás közelítő pótkocsikat
BIGAB konténerszállító traktor-pótkocsikat
Effer hidraulikus rakodódarukat (1-270 tm)
Multilift konténeremelőket
Moffett hordozható emelővillás targoncákat.
Comet kosaras felépítmény

Gyártás, szerviz, modernizálás

– Új és használt emelőgépek felszerelése új és használt tehergépjárművekre
– Különböző felépítmények gyártása vevői igények szerint

Bővebb információk:

Telefonszám: 06-56-429-793

Email: info@hyab.hu

Telephelyek: Szolnok, Üllő és Cserszegtomaj

 

Használt daruk vásárlása közvetlenül az üzemeltetőktől

Sok esetben daru üzemeltetők megfelelő karbantartottság mellett üzemeltetik daruikat, és időszakosan fektetnek be korszerű típusokra.

Hirdetés

Autódaruk, darus autók és teherautók

A Gobal Kertransz Kft. Északkelet – Magyarország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb autódarus vállalkozása. Teljes rugalmassággal, maximális megoldó és segítőkészséggel, több éves múltjából eredően magas szakmai rutinnal, hozzáértéssel, biztonsággal és magas minőségű szolgáltatással áll az új és meglévő partnerei számára!

Eladó autódaruk Gobal Kertransz Kft (1)

Árak és információk:

Eladó eszközök, autódaruk megtekintése >>

Telefonszám: 06-20-574-5003

Email: gobal@gobal.hu

  Szolgáltatási terület: Észak Magyarország, és Országosan

A Gobal Kertransz Kft. a BorsodChem Zrt. területén található telephelyén is nap, mint nap széles gépparkkal áll rendelkezésre megrendelői részére.

 

A rendszeresen használt daruk nagyobb és folyamatos terhelésnek vannak kitéve, ezért jól lehet hogy jól karbantartottak, viszont az áruknak mindenképpen alacsonyabbaknak kell hogy legyen, mint az egy-két építési feladatokhoz időszakosan megvásárolt és használt gépeké.

Akár a megrendelésektől függően, akár az amortizáció okán, az üzemeltetők gépparkjai is folyamatában frissül. Ennek okán ezeket a darukat tovább értékesítik és közvetlenül feltöltik a piacterekre, vagy saját oldalukon teszik közé.

Használt daruk az online piactereken, aukciós, apróhirdető oldalakon

Az online piacterek olyan digitális hirdető oldalak, ahova magánszemélyek és kereskedők töltheti fel a témakörhöz kapcsolódó hirdetéseiket. Ezeken a piactereken lehet hirdetni és keresni eladó munkagépeket, tartozékokat, és felszereléseket.A használt darukat hirdető portálokon különböző országok hirdetik és értékesítik gépeiket kategóriákra bontva, ország, márka, modell gyártási év, teherbírás, felszereltség és egyéb paraméterek szerint.

Mivel a piacterek digitális kereskedői platformok, ezért a feladott daruk hirdetései alapján, valamint az eladott daruk alapján is könnyen készítenek digitális riportokat. A speciálisabb riportok előállítására az eladó munkagépek tekintetében a szakmaibb oldalak képesek.

Mire figyeljen használt daru vásárlása esetén?

A vásárlást megelőzően érdemes kikérni a daru szervizek és hozzáértő értékbecslők, és szállítók tanácsait is annak érdekében, hogy biztos lehessen a daru állapotával, és árazásának realitásával kapcsolatában is.

  • A jól karbantartott motornak nem szabad leállni, mozgás nélkül mozogni, csuklani, füstölni, vagy ismeretlen zajokat adni. Amennyiben ilyeneket tapasztal, és nem a szerkezeti alkatrészek miatt akarná megvásárolni, akkor jobb ha másik darut keres.
  • Kiemelten fontos hogy a fékek tökéletes állapotban legyenek, ezért a csikorgás nem megfelelő fékekre utalnak.
  • Ha szivárgásra utaló jeleket, tócsákat lát a gép alatt, az azt jelenti, hogy a gép nincs tökéletes állapotban, és Önnek még meg kellene javítania a biztonságos használat előtt.
  • A hegesztési helyek a daru sérüléseit mutatják, ami azt jelenti, hogy ezek a hegesztések a gyártást követően már nem olyan erősek, így nem lehet olyan teljes értékű terhelés alá vetni eredeti állapotukban.
  • A daru szerviztörténete: Nézze át a daru szerviztörténetét és győződjön meg arról, hogy minden karbantartást és javítást időben elvégeztek rajta. Amennyiben ezek hiányosak, úgy a daru motorja vagy hidraulikája láthatatlan hibákat, kopásokat mutathat.
  • Üzemeltetési előzmények: Kérdezze meg, milyen munkában vett részt a daru. A folyamatos és nagy munkaterhelés jobban amortizálhatja a gépeket, mint a kisebb és ritkább használat.
  • Tulajdonosi előzmények: Milyen típusú cégek vagy magánszemélyek használták a darut? A flottával rendelkező vállalatok több erőforrással rendelkezhetnek használt felszereléseik karbantartására. Ez is egy fontos szempont.
  • Berendezés története: A darut érte-e valaha baleset vagy állt-e vízben? Ezek a dolgok láthatatlan károkat okozhatnak, amelyek kiterjedt javításokat igényelhetnek, vagy lerövidíthetik a daru élettartamát.

A fentiekből is jól látható, hogy a hiteles daruértékesítési forrás megtalálásán túl, szükséges komolyabb szerviz tapasztalat is. A jó vásár több lépcsős, és minden lépcsője szakértelmet kíván, kezdve az értékbecsléstől, a megfelelő daru kiválasztásától, egészen az állapot felméréséig és a vásárlásig.

Hol találhat daru kereskedést és munkagép beszerzőket?

Amennyiben használt darut vásárolna, úgy több lehetséges alternatíva merülhet fel. Megbízhat hozzáértő szakembert, akár daru-emelőgép szervizeket is annak érdekében, hogy felmérjék a kínálatot és végezzenek állapotfelmérést és egy valós értékbecslést. Választhatja az online piactereket is, amelyeken listázva kapja készen az értékesítésre és eladásra kínált darukat.

Dönthet az új és korszerű megoldások mellett is, és befektethet egy Önnek szimpatikus és jövedelmezőnek ítélt típusba az adott márka forgalmazóján keresztül.

Hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com