Tenstar daru szimulátorok (emelő és munkagépek)

  • by

Professzionális Tenstar daruvezető szimulátorok és virtuális valóság

A daru szimulátor egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a daru vezetője számára, hogy biztonságos környezetben gyakorolja a daru vezetését. A szimulátorok nagyon realisztikus eszközök, melyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy különböző típusú darukat és feladatokat gyakoroljanak, amelyeknek köszönhetően több módon tapaszthatnak meg programozott forgatókönyveket és véletlen eseményeket is.

Learn Virtual Europe Kft.

Fontos megérteni, hogy szimulátorok hatékonyan támogatják:

  • Pályaválasztást – a berendezéseknek köszönhetően az érdeklődők még a pályaválasztás előtt “ízelítőt kaphatnak a várható jövőbeni feladataikról”.
  • Kezdők munkavállalók fejlesztését – az alapvető gépkezelő vizsgákat elvégző tanulóknak még nincs annyi saját tapasztalatuk, így várhatóan hosszabb éles helyzetben majd csak az adott munkahelyen lesz lehetőségük. Ezért az olyan vállalkozások, amelyek rendelkeznek szimulátor berendezésekkel, hosszútávon is biztosítani tudják a “vállalaton belüli felkészülést.”
  • Meglévő munkaállomány továbbképzését – A szimulátorok segítségével a professzionális darukezelők új technikákat és készségeket tanulhatnak meg, valamint konkrét nehéz helyzeteket is előidézhetnek, amelyekben felhasználhatják valódi tudásukat.

Szimulátorok ipari szakmák oktatására

A LearnVirtual Europe a szimulátorok és modern szakképző eszközök forgalmazója a Tenstar professzionális munkagép-szimulátoraival az ipar, logisztika és a kereskedelem területein is professzionális megoldásokat tud nyújtani.

Hirdetés

Oktatási célú szimulátor bérlés, vásárlás, és ingyenes kipróbálással 

Magánemberek és cégek  előzetes bejelentkezést követően a helyszínen ingyenesen kipróbálhatják a szimulátorokat, melyek segítik a meglévő munkaállomány, valamint a leendő kezelők képzését. A szimulátorokat lehet bérelni, illetve megvásárolni is.

Az ipar igényeinek fejlődését az oktatásnak is dinamikusan kell követnie ahhoz, hogy naprakész szakképzésről beszélhessünk, ezért

a Learn Virtual Europe Kft. szakemberei azon dolgoznak hogy az Ön igényei szerinti virtuális oktatási megoldásokat elérhető áron szállítsanak Önnek!

Teljes információk:

Telefonszám:

Email:

A Tenstar platform professzionális munkagép-szimulátorok széles választékát kínálja, öt területre osztva: szállítmányozás, építőipar, mezőgazdaság, erdészet és közlekedés.

A platformokat mérnökök fejlesztették ki szoros együttműködésben az adott piac kulcsszereplőivel, valamint a grafika kiemelt hangsúlyt kapott a valós gépek és az élethű munkakörnyezet létrehozására.

Minden géptípus gondosan kidolgozott gyakorlatokkal rendelkezik, amelyek optimalizálva vannak a hallgatók képzéséhez a karbantartás, a vezetési képességek, a manőverezési készségek és a biztonság területén.

Munkagép-szimulátorok választéka

  • Szállítmányozás, rakodás, anyagmozgatás: Targonca • Darus teherautó • Darus rönkszállító teherautó • Teleszkópos rakodó • Homlokrakodó • Toronydaru
  • Munkagépek: Lánctalpas kotrógép • Gumikerekes kotrógép • Dömper • Földgyalu (Gréder) • Földtoló (bulldózer)
  • Közlekedés: Személygépkocsi • Autóbusz • Tehergépkocsi pótkocsival • Nyergesvontató
  • Mezőgazdaság: Traktor • Kombájn
  • Erdészet: Forvarder (kihordó) • Harveszter (Döntőgép)

Kiknek ajánlott daru szimulátort vásárolni?

  • Munkagép üzemeltetőknek, flottával rendelkező cégeknek és vállalkozásoknak
  • Munkagépkezelő képzéssel foglalkozó intézményeknek, iskoláknak
  • Nyitott gondolkodású befektetőknek

Toronydaru szimulátor

Egy gépóriás egyetlen „székbe” sűrítve! A toronydaru szimulátor segítségével akár 100 m magas daru kezelésének minden részletével költséghatékonyan ismerkedhetünk meg, mindezt mindenféle baleseti kockázat nélkül! Képezzen profi szakembereket az építőipar számára és minimalizálja a baleseti kockázatokat a szimulátor segítségével!

A különböző szimulációs modulok és gyakorlatok közben a felhasználó megtanulja hogyan is működik egy toronydaru, hogyan kell precízen kezelni a magasból a munkafeladatokat.”

Mobildaru, autódaru szimulátor

Az építőipar számára elengedhetetlen a jól képzett darukezelők képzése, melyet mostantól virtuális valóság szimuláció segítségével valósíthat meg akár egy kis teremben is. A szimulátor lehetővé teszi a rengeteg veszélyt rejtő, gyakran magasban történő munkafolyamatok biztonságos és könnyed elsajátítását a kezdők számára is.”

Darus teherautó, önrakodó daru szimulátor

Ideális a virtuális valóság élményéhez a 24 kihívást jelentő gyakorlatból álló Tenstar Darus teherautó (önrakodó daru) szimulátora tökéletes megoldást jelent, amely egy jól átgondolt tanulási folyamatot épít fel és vizualizál.

A szimulátoroknak köszönhetően a daruzást baleseti kockázatok nélkül sajátíthatjuk el, akár bonyolult útvonalakon és különböző nehézségű feladatokon keresztül is. ”

A számítógépek elterjedésével az informatika robbanásszerű fejlesztéseivel a digitális technológiák ipari alkalmazásainak sokszínűségével új lehetőségek nyíltak a szakképzés, szakmai továbbképzés területén is, mellyel ütemet tartani nem egyszerű feladat különösképpen ebben a rohanó világban.

Szimulátor modellek

Az egyszerűbb asztali programok, szimulátorok, a 3D virtuális valóság és a hibrid megoldások mind-mind kreatívan segítik az edukációt és a fejlődést. Minden eszközzel más-más szintű képesítések érhetőek el.

Asztali szimulátor programok

Asztali daru szimulátorok

Kép: Tenstar

Ezek olyan számítógépeken, laptopon vagy alkalmazásokon keresztül futtathatóak programok, amelyek operatív eszközöket tartalmaznak (joystick, műszerfal) tehát nem részük a virtuális valóság, vagy a fizikai dinamikus szimulátor test (vezető ülés). Itt a tanulás az egyes helyzetek operatív megoldására koncentrálódik.

Fizikai szimulátorok

Fizikai daru szimulátorok

Kép: Tenstar

Itt a felhasználó már fizikai interakcióba lép a szimulált rendszerrel vagy folyamattal, így ebben az esetben például a vezetőülés leköveti a mozgásokat (daru mozgását, dőlés, rázkódás, stb), valamint “látképet” egy, vagy több monitor biztosítja, így általában ezek a szimulátorok 180 fokos rálátást biztosítanak. A fizikai szimulátorok tartalmazzák az élethűen reagáló vezetőülést, a kormányzást biztosító eszközöket, amelyek valósághűen tükrözik a kezelői szférát.

A 3D virtuális valóság szimulátorok

3D virtuális valóság daru szimulátor

Tenstar

A 3D szimulátorok használata során a felhasználó egy virtuális környezetben interakcióba lép a szimulált rendszerrel vagy folyamattal, ami azt jelenti, hogy egy virtuális valóság szemüveggel és az irányító eszközök segítségével 360 fokosan helyezkedik el a vezetői szférában, így minden más virtuális körülötte.

Hibrid szimulátorok

Hibrid daru szimulátorok

Tenstar

A hibrid szimulátorok olyan eszközmegoldások, amelyekben a felhasználó egy virtuális környezetben kapcsolatba lép egy fizikai környezetben található szimulált rendszerrel vagy folyamattal. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy felhasználó egyrészről benne ül egy mozgó szimulátorban (amely élethűen reagál), és ráadásként egy virtuális szemüvegen keresztül látja teljes munkakörnyezetet. Jelenleg ezek a legfejlettebb megoldások közé tartozó megoldások.

A daru szimulátorok előnyei

Virtuális tapasztalatok szerzése (forgatókönyvek)

Mindenkiben ott van a félelem, vagy a kíváncsiság a határok feszegetésére, talán enélkül a motiváció nélkül is nem is lennénk emberek.

Pontosan ezért tökéletes megoldás a szimulátorokon elkövetett “tudatos hibák, vagy baleset okozások”, amelyek során pszichésen is rögzülni tudnak azok a határok, és észlelések, amelyeket majd a valós munkavégzés során figyelembe tudunk venni (emlékezni tudunk ezekre), ezáltal nyugodtabban és biztonságosabban dolgozhatunk frusztrációk, vagy egyéb határfeszegető kíváncsiság nélkül.

Költséghatékonyság

A szimulátorok költséghatékonyabb módja a darukezelők képzésének, mint a hagyományos gyakorlati oktatás. A szimulátorok nem igénylik a daru fizikai telepítését vagy a darukezelők számára a valóságban történő feladatok végrehajtását. A gyakorlatban igen nagy költséggel járna a napi szintű darukezelés gyakorlása valódi terepen és éles helyzeteben.

Gondoljunk bele, hogy egy komolyabb daru napi bérlése közel 100.000 Ft-ba is kerülhet így értelemszerűen a legtöbb daruvezető csak akkor jut gyakorlati tapasztalathoz, amikor már éles terepen dolgozik alkalmazottként, különben más esetben nem biztos, hogy saját tapasztalatokat tudna szerezni.

Edukáció és készségfejlesztés

A szimulátorok segítségével a darukezelők gyorsabban és hatékonyabban tanulhatják meg a daru kezelését, mert lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy többször gyakoroljanak ugyanazt a feladatot, valamint pontosan a szimulációból adódóan olyan emeléseket is végrehajthatnak, amelyre a valóságban nem biztos hogy lenne lehetőségük: Különböző objektumok emelése, különböző típusú darukon, változó helyzetekben.

Biztonság

A daruzás nagy figyelmet igénylő munka, amely számos baleseti kockázattal jár. A szimulátorok lehetővé teszik a daruvezetők számára, hogy anélkül gyakorolják a daru kezelését, hogy veszélybe sodornák magukat vagy másokat.

A daruzás nem csak a daru és a kezelő kapcsolatából áll, hiszen sok más tényező is hatását is figyelembe kell venni (pl: időjárás, szél, terep, a fényviszonyok, további fizikális erőfaktorokat), amelyek jól szimulálják a valódi munkát.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy szimulátorokat és a virtuális valóság eszközeit az építőipartól kezdve egészen a fodrászatig, szinte bármilyen területen alkalmazhatjuk!

A cikket szponzorálta a Learn Virtual Europe Kft.