Erdészeti daru eladó

Eladó erdészeti daruk vásárlása

Az erdészeti daruk olyan rakodódaruk, amelyeket az erdőgazdálkodásban használnak faanyag szállítása, emelése és mozgatása céljából. Az erdészeti daruk általában nagy teherbírásúak, és képesek a nehéz faanyagot is biztonságosan emelni és mozgatni.

eladó erdészeti daru farakodáshoz

Magyarországon számos helyen lehet eladó erdészeti darukat találni. Az erdészeti gépkölcsönzők, az erdőgazdálkodási cégek, valamint az online apróhirdetési oldalak gyakran kínálnak eladó erdészeti darukat.

A megvásárolható erdészeti darukat többféle típusba sorolhatóak a felépítményük, a darujuk típusa és a teherbírásuk alapján, ezért a vásárláskor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

 • Típusa: Döntse el, hogy milyen típusú daru szükséges igényeinek.
 • Teherbírása: Válasszon olyan darut, amely elegendő teherbírású ahhoz, hogy a szükséges feladatokat el tudja végezni.
 • Felépítménye: Döntse el, hogy milyen felépítményű daruval tud könnyen dolgozni.
 • Árkategóriája: Válasszon olyan darut, amely megfelel a költségvetésének.

Erdészeti daru vásárlásának előnyei

Az erdészeti daruk segítségével a munkafolyamatok gyorsabban és biztonságosabban elvégezhetőek (rönkök, faanyagok, nyers, vagy egyéb készárú mozgatása, előkészítése).

Az erdészeti darukba történő befektetés hálás, gyors, és költséghatékony megoldás, amely viszonylag hamar megtérül. Ezek a daruk átszerelhetőek, így kapcsolódó jellegű mezőgazdasági emelési feladatokat is elláthat ezen a téren.

Hirdetés

Erdészeti és hulladékgazdálkodási rakodódaruk, tartozékok

A fa emeléséhez és szállításához megbízható és erős partnerre van szükség. A HYAB Daruszerviz Kft. által képviselt és forgalmazott JONSERED, LOGLIFT erdészeti daruk, a BIGAB rugalmas konstrukciói, és a HIAB erős rönkfogó kanalai biztosan hosszútávú segítői lesznek! Értékesítés, szerviz, alkatrészellátás, egyedi jármű felépítmények (alumínium, acél) gyártása darufelszereléssel.


Részletek: Erdészeti rakodódaruk és tartozékok áttekintése>>

Telefonszám: 06-56-429-793

Email: info@hyab.hu

Telephelyek: Szolnok, Üllő és Cserszegtomaj
Magas műszaki színvonalú termékeink piacvezető, több évtizedes múltra tekintenek vissza. Az egész országra kiterjedő szervizhálózattal és nagy szakértelemmel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 

Az erdészeti daruk használatának számos előnye van:

 • Hatékonyabbá teszi a fakitermelést: Az erdészeti daruk segítségével a fákat gyorsabban és könnyebben lehet szállítani és rakodni.
 • Javítja a munkabiztonságot: Az erdészeti daruk használata csökkenti a balesetek kockázatát.
 • Csökkenti a farakodással járó költségeket: Az erdészeti daru kezelője is képes akár teljesen egyedül nagy mennyiségű fát rakodni.

Erdészeti daruk kategóriája

Az erdészeti darukat többféle kategóriába sorolhatók a felépítményük, a darujuk típusa és a teherbírásuk alapján. A felépítmény alapján megkülönböztethetők a következő típusok:

Pótkocsira szerelt erdészeti daruk

A kiközelítő kocsival rendelkező, vagy pótkocsira, vagy félpótkocsira, rakoncás kocsira szerelt erdészeti daruk lényege, hogy praktikusan alkalmasak a fák szállítására is, ezért a fák rakodása során egyszerűen be és kiemelhetőek a fatörzsek és rönkök is. Ebben a kategóriában a szerkezeti megoldások sokrétűsége és funkciógazdagsága megtalálható, így léteznek távirányítós, belső és külső fülkés konstrukciók is. A pótkocsit rögzíteni lehet traktorhoz vagy egyéb arra alkalmas járműhöz is.

FARMA

FARMA C 4,6S G2

Teherautóra szerelt önrakodó erdészeti daruk

A teherautóra szerelt, vagy erdészeti darusautók nagyobbak, erősebbek, és a szállítási kapacitásuk is általában nagy, ebből fakadóan előnyük egyben hátrányuk is lehet, amennyiben a szállító jármű  számára a terep túlságosan nehezen hozzáférhető, vagy egyéb erdei környezet akadályozza az teherautó mozgását. Ezért is gyakoriak a kétlépcsős fa rakodások, ahol első lépcsőben az erdei terepről szállítják be a rönköket egy lerakathoz, majd pedig onnan daruzzák fel azokat a szállító járműre.

LOGLIFT

LOGLIFT 18Z

JONSERED

JONSERED

PENZ

PENZ

Traktorhoz rögzíthető erdészeti daruk

KRPAN

1, Traktorokhoz rögzített erdészeti daruk (pl: három pontra szerelhető daruk) esetében a traktor és a letalpalók biztosítják a stabilitást, ezért akár pótkocsi nélküli változatban is kaphatóak. Ezek a daruk általában kisebbek és könnyebbek, szállításuk egyszerű (daru farán), alkalmazásuk letalpaláskor már helyhez kötött.

2, Traktorokhoz rögzített különböző darus rakoncás kocsik is rögzíthetőek, amelyeknek részük a hidraulikus rakodó daru, amely a megfelelő rönkfogó kanállal van ellátva.

 

Eladó erdészeti daru ára (használt)

Használt állapotú erdészeti daruk árai:

A piacterek adatai alapján egy használtan eladó erdészeti daru ára 300.000 forint és 14.000.000 forint között alakulhat, teljesítmény, márka és állapot függvényében.Találhatóak magasabb értékű erdészeti daruk is, melyeket kompletten a szállító járművel, pótkocsival, teherautóval együtt kínálnak újszerű állapotban.

A kereskedelmi felületeken hirdetett eladó erdészeti daruk közül legidősebbek akár húsz évesek is lehetnek, míg a legújabbak már az idei évből is származhatnak.

Erdészeti munkagép kiállítások

Korábbi AUSTROFOMA 2019-es bemutató videója

Az erdészeti kiállítások, szakvásárok mindig remek alkalmat adnak arra, hogy számításba vehessük a legújabb konstrukciókat és megoldásokat, amelyek a szakterületünket hivatott könnyíteni. Amíg a legtöbb kereskedelmi portálon csak virtuálisan szemlélődhetünk, úgy a szakvásárokon maguk a gyártók tárják elénk a sokszínű kínálatot, biztosítva a megfelelő szakmai segítséget és megértést.

Új, és használt erdészeti daruk és kiegészítőket vásárlása

Honnan tud új, vagy használt erdészeti darukat, kiegészítőket, tartozékokat vásárolni?

 • Márkakereskedésektől és gyártóktól
 • Erdészeti gépkölcsönzők
 • Erdészeti munkagépekkel foglalkozó kereskedésektől
 • Erdészeti rakodódarukra és kiközelítő kocsikra szakosodott daru és felépítmény gyártók
 • Aukciós, és apróhirdető oldalakon keresztül
 • Erdészeti és faipari munkagép kiállításokon és  szakvásárokon

 • HYAB Daruszerviz Kft.: Szolnok, Üllő, Cserszegtomaj
 • További területeken szolgáltatók hirdetéseinek feltöltése folyamatban: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com