Építési teherlift bérlés

Teherlift, építési felvonó bérlés

Az építőiparban kulcsfontosságú szerepet játszanak a teherliftek, más néven építési felvonók. Ezek az emelő berendezések nem csupán a munka hatékonyságát fokozzák, de a munkavállalók biztonságát is jelentősen javítják.

Az építőipari liftek, más néven teherliftek, ideiglenes felvonók a modern építkezés létfontosságú elemei, valamint nélkülözhetetlen megoldást jelentenek az építési logisztika folyamataiban (anyagok, kisgépek, munkaerő rendszeres szállításában), ezért jellemzően a központi vonulási és rakodó zóna pontjaira kerülnek felépítésre akár beltéren, akár kültéren.

Teherlift bérlés - Építési felvonó bérlés

Teherliftek, építési felvonók főbb jellemzői

 • Teherbírásuk típustól függően 2+ tonnáig is terjedhet.
 • Kabinjuk befogadása konstrukciótól függően 5+ személy befogadására is alkalmas lehet.
 • Emelési magasságuk a felépítménytől függően akár 150+ méter is lehet.

Teherlift bérlés előnyei

 • A teherliftek jelentősen felgyorsítják az anyagok és személyek szállítását, ezáltal növelve a munka hatékonyságát.
 • A kézi emeléssel és szállítással járó balesetek kockázata minimalizálható a teherliftek használatával.
 • A hatékonyabb munkafolyamatok és a kevesebb baleset révén a teherliftek használata hosszú távon költségmegtakarítást eredményezhet.
 • Az építkezéseken kívül is széles körben alkalmazhatók raktárakban, gyárakban, ipari létesítményekben.

HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft. Telephely: Budapest (Pest megye)

Hirdetés

GEDA ERA 1200Z/ZP fogasléces személy- és teherfelvonó bérlés

HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft. teljes körű generálkivitelezési szolgáltatásai mellett új, korszerű gépparkkal, tehergépjárművekkel törekszik partnereik igényeit kiszolgálni.  A GEDA ERA 1200 Z/ZP felvonó terhelhetőségének köszönhetően (1500 kg teher, vagy 7 személy) ideális választás teher- és személyszállításra.

GEDA-ERA-1200ZZP_teherfelvono-lift_berles

Telefonszám: 06-70-431-8479

Email: baratzsolt@hasz.hu

  Szolgáltatási terület: Pest megye, valamint hosszútávú megrendelés esetén országosan is.

Árak és információk:

Alapadatok: Napidíj: 33.000 Ft-tól; Emelési magasság: 30 méter; Teherbírás: 1500kg / max. 7 fő; Kezelővel is bérelhető: gépkezelő óradíja: 3.100 Ft/ óra -tól.HÁSZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft. logo

 

Az építési felvonók bérlési időtartamai

 • A teljes építési projekt időszakára: Ebben az esetben a teherliftek az építési folyamatok kezdetekor felépítésre kerülnek, majd annak befejezésekor lebontásra kerülnek, így ez lehet a pár hónaptól kezdve akár éves időszak is.
 • Ideiglenes liftként fenntartva hosszútávon: A teherliftet fenntarthatják hosszabb távon is, mint egy ideiglenes lift, így akár pár évig is működhetnek rendszeres karbantartás és speciális beépítés mellett, alkalmi mozgatással.
 • Átmeneti időszakra: Rövidebb időszakokra, amíg egy korszerűbb, és speciális céllal kialakított lift kerül beépítésre a helyükre, meghagyva és támogatva a már korábban kialakított közlekedési zónát és útvonalakat.

Az építőipari felvonókat, teherlifteket számos olyan projektben használják, ahol a függőleges szállítás döntő fontosságú.

Építési felvonók alkalmazási területei

 • Többemeletes építmények esetén: Ahogy az építmények magasodnak az építés folyamán, akkor építőipari liftek alkalmazása szükséges elehet a dolgozók, szerszámok és építőanyagok emeletekre történő szállításához.
 • Ideiglenes projektekben (nem csak építőipari céllal): Az ipari létesítmények karbantartása és javítása során gyakran alkalmaznak építési felvonókat, teherlifteket, mert sok esetben egyszerűbb a munka velük, szemben egy rendszeresen üzemelő emelőgéppel. Ilyen esetekben törékenyebb alkatrészek és modulok szállításához, valamint szerelési műveletekhez alkalmazzák.

Az építési felvonók és teherliftek célterületei:

 • Magasépítés: Lakóházak, irodaházak, szállodák, kórházak és más magas épületek építése során elengedhetetlenek az építőanyagok és a munkások szállításához.
 • Infrastruktúra: Hidak, alagutak, utak és vasutak építésénél is fontos szerepet játszanak a nehéz gépek és anyagok mozgatásában.
 • Ipari építkezés: Gyárak, erőművek és más ipari létesítmények építése során is használják őket.
 • Felújítás: Régi épületek felújításánál és korszerűsítésénél is hasznosak lehetnek az építőanyagok és a törmelék mozgatásához.
 • Bányászat: A bányászatban a kőzetek és ásványok szállítására használják őket a felszínre.
 • Ezenkívül az építési felvonókat és teherlifteket a szórakoztatóiparban is használják, például koncertek, sportesemények és egyéb rendezvények díszleteinek és berendezéseinek felállításához.

Ismertebb teherlift gyártó márkák

GEDA építési felvonók

 

A Németországban alapított GEDA felvonómegoldásai 1929 óta hódítják meg a vásárlók tetszését az építkezéseken és az ipari üzemekben szerte a világon, ezért a GEDA nemcsak gyártóként, hanem sokkal inkább partnerként tekint az ügyfelek oldalán.

ALIMAK építési felvonók

Az Alimak Group egy svéd vállalat, amely 1948 óta gyárt építési felvonókat és emelőgépeket. A több mint 120 országban jelenlévő csoport vertikális hozzáférési és munkavégzési megoldásokat fejleszt, gyárt, értékesít és szervizel. Az Alimak Group márkaportfólióját az Alimak, Scanclimber, Tractel, CoxGomyl, Manntech és az Avanti alkotja.

Az építési teherliftek főbb típusai

 • Oszlopos teherlift: Ez a legelterjedtebb típus, önálló szerkezettel rendelkezik, beépítést és rögzítést igényel, valamint függőleges szállításra alkalmas a nagy magasságokban is.
 • Ferdepályás teherlift: Ezek a teherliftek kisebb és keskenyebb helyeken is alkalmazhatók, akár kifelé is dőlhetnek, vagy a meghatározott dőlésszöget követve. Teherbírásuk valamivel kisebb mint a függőleges kivitelűeknek.

A teherliftek működési elve

A teherliftek alapvetően két fő egységből állnak: a kabinból, mely az anyagok és személyek szállítására szolgál, és az emelőműből, ami a kabin mozgatását biztosítja. Az emelőmű lehet láncos, hidraulikus vagy fogaskerekes típusú. A kabinok mérete és teherbírása széles skálán mozog, a kisebb, egy személyes modellektől a tágasabb, több tonnás teherbírással rendelkező változatokig.

A teherliftek számos biztonsági funkcióval rendelkeznek a balesetek megelőzése érdekében. Ezek közé tartoznak a vészleállító gombok, a túlterhelés-érzékelők, a reteszelő ajtók és a leesésgátló berendezések, valamint:

 • Indulás megakadályozása: Túlterhelés esetén a teherlift nem indulhat el. A fülke bármely szintjén nyitott aknajtó megakadályozza az indulást.
 • Sebességkorlátozás és leesésbiztonság: Sebességhatárolót és fogókészüléket kell felszerelni a fülke lezuhanásának megakadályozására.
 • Vezérlés: A vezérlésnek két üzemmódot kell megkülönböztetnie: karbantartási és normál menet.
 • Biztonsági zármechanizmus: Az aknajtók mindegyikének rendelkeznie kell külön kulccsal nyitható biztonsági zármechanizmussal.
 • Vészüzemmód: Áramszünet esetén is működtethető mozgató mechanizmussal kell felszerelni a liftet. Tűzjelzésre a lift automatikusan a földszintre megy, és ott nyitott ajtókkal várakozik.
 • Egyéb: Végállás kapcsolókkal kell felszerelni a liftet a túlfutás megakadályozására.

Ezek mellett további biztonsági előírások is vonatkozhatnak a teherliftekre, a konkrét típusától és felhasználási módjától függően.

A teherliftek használata során kiemelten fontos a biztonsági előírások betartása

 • A teherliftet kizárólag a kijelölt személyek vehetik igénybe.
 • A kabinban csak a megengedett terhet szabad szállítani.
  Be- és kiszálláskor fokozott figyelemmel kell lenni a lépcsőkre és a kabin ajtajára.
 • Vészhelyzet esetén a vészleállító gombot kell használni.

A teherliftek nélkülözhetetlen eszközei az építőipari munkálatoknak, melyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. A különböző típusok és a biztonsági előírások ismeretében a teherliftek maximális kihasználhatók a munkahelyi hatékonyság növelés érdekében.

Honnan tud bérelni teherliftet, építési felvonót?

 • Építőipari gépkölcsönzőktől
 • Anyagmozgatásra specializált cégektől
 • Magasépítéssel foglalkozó cégektől
 • Teherliftekre, építési felvonókra szakosodott cégektől

 • Hirdetők feltöltése folyamatban az alábbi területekről: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com

 

Teherliftek bérlése eltérő időtávra

 • A teljes építési projekt időszakára: Ebben az esetben a teherliftek az építési folyamatok kezdetekor felépítésre kerülnek, majd annak befejezésekor lebontásra kerülnek.
 • Ideiglenes liftként fenntartva hosszútávon: A teherliftet fenntarthatják hosszabb távon is, mint egy ideiglenes lift.
 • Átmeneti időszakra: Rövid időszakokra, amíg egy korszerűbb, és speciális céllal kialakított lift kerül beépítésre a helyükre, meghagyva és támogatva a már korábban kialakított közlekedési zónát és útvonalakat.

Az építőipari felvonókat, teherlifteket számos olyan projektben használják, ahol a függőleges szállítás döntő fontosságú.

Építési felvonók alkalmazási területei

 • Többemeletes építmények esetén: Ahogy az építmények magasodnak az építés folyamán, akkor építőipari liftek alkalmazása szükséges elehet a dolgozók, szerszámok és építőanyagok emeletekre történő szállításához.
 • Ideiglenes projektekben (nem csak építőipari céllal): Az ipari létesítmények karbantartása és javítása során gyakran alkalmaznak építési felvonókat, teherlifteket, mert sok esetben egyszerűbb a munka velük, szemben egy rendszeresen üzemelő emelőgéppel. Ilyen esetekben törékenyebb alkatrészek és modulok szállításához, valamint szerelési műveletekhez alkalmazzák.

Az építési felvonók és teherliftek célterületei:

 • Magasépítés: Lakóházak, irodaházak, szállodák, kórházak és más magas épületek építése során elengedhetetlenek az építőanyagok és a munkások szállításához.
 • Infrastruktúra: Hidak, alagutak, utak és vasutak építésénél is fontos szerepet játszanak a nehéz gépek és anyagok mozgatásában.
 • Ipari építkezés: Gyárak, erőművek és más ipari létesítmények építése során is használják őket.
 • Felújítás: Régi épületek felújításánál és korszerűsítésénél is hasznosak lehetnek az építőanyagok és a törmelék mozgatásához.
 • Bányászat: A bányászatban a kőzetek és ásványok szállítására használják őket a felszínre.
 • Ezenkívül az építési felvonókat és teherlifteket a szórakoztatóiparban is használják, például koncertek, sportesemények és egyéb rendezvények díszleteinek és berendezéseinek felállításához.

Ismertebb teherlift gyártó márkák

GEDA építési felvonók

 

A Németországban alapított GEDA felvonómegoldásai 1929 óta hódítják meg a vásárlók tetszését az építkezéseken és az ipari üzemekben szerte a világon, ezért a GEDA nemcsak gyártóként, hanem sokkal inkább partnerként tekint az ügyfelek oldalán.

ALIMAK építési felvonók

Az Alimak Group egy svéd vállalat, amely 1948 óta gyárt építési felvonókat és emelőgépeket. A több mint 120 országban jelenlévő csoport vertikális hozzáférési és munkavégzési megoldásokat fejleszt, gyárt, értékesít és szervizel. Az Alimak Group márkaportfólióját az Alimak, Scanclimber, Tractel, CoxGomyl, Manntech és az Avanti alkotja.

Az építési teherliftek főbb típusai

 • Oszlopos teherlift: Ez a legelterjedtebb típus, önálló szerkezettel rendelkezik, beépítést és rögzítést igényel, valamint függőleges szállításra alkalmas a nagy magasságokban is.
 • Ferdepályás teherlift: Ezek a teherliftek kisebb és keskenyebb helyeken is alkalmazhatók, akár kifelé is dőlhetnek, vagy a meghatározott dőlésszöget követve. Teherbírásuk valamivel kisebb mint a függőleges kivitelűeknek.

A teherliftek működési elve

A teherliftek alapvetően két fő egységből állnak: a kabinból, mely az anyagok és személyek szállítására szolgál, és az emelőműből, ami a kabin mozgatását biztosítja. Az emelőmű lehet láncos, hidraulikus vagy fogaskerekes típusú. A kabinok mérete és teherbírása széles skálán mozog, a kisebb, egy személyes modellektől a tágasabb, több tonnás teherbírással rendelkező változatokig.

A teherliftek számos biztonsági funkcióval rendelkeznek a balesetek megelőzése érdekében. Ezek közé tartoznak a vészleállító gombok, a túlterhelés-érzékelők, a reteszelő ajtók és a leesésgátló berendezések, valamint:

 • Indulás megakadályozása: Túlterhelés esetén a teherlift nem indulhat el. A fülke bármely szintjén nyitott aknajtó megakadályozza az indulást.
 • Sebességkorlátozás és leesésbiztonság: Sebességhatárolót és fogókészüléket kell felszerelni a fülke lezuhanásának megakadályozására.
 • Vezérlés: A vezérlésnek két üzemmódot kell megkülönböztetnie: karbantartási és normál menet.
 • Biztonsági zármechanizmus: Az aknajtók mindegyikének rendelkeznie kell külön kulccsal nyitható biztonsági zármechanizmussal.
 • Vészüzemmód: Áramszünet esetén is működtethető mozgató mechanizmussal kell felszerelni a liftet. Tűzjelzésre a lift automatikusan a földszintre megy, és ott nyitott ajtókkal várakozik.
 • Egyéb: Végállás kapcsolókkal kell felszerelni a liftet a túlfutás megakadályozására.

Ezek mellett további biztonsági előírások is vonatkozhatnak a teherliftekre, a konkrét típusától és felhasználási módjától függően.

A teherliftek használata során kiemelten fontos a biztonsági előírások betartása

 • A teherliftet kizárólag a kijelölt személyek vehetik igénybe.
 • A kabinban csak a megengedett terhet szabad szállítani.
  Be- és kiszálláskor fokozott figyelemmel kell lenni a lépcsőkre és a kabin ajtajára.
 • Vészhelyzet esetén a vészleállító gombot kell használni.

A teherliftek nélkülözhetetlen eszközei az építőipari munkálatoknak, melyek hatékonyabbá, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. A különböző típusok és a biztonsági előírások ismeretében a teherliftek maximális kihasználhatók a munkahelyi hatékonyság növelés érdekében.

Honnan tud bérelni teherliftet, építési felvonót?

 • Építőipari gépkölcsönzőktől
 • Anyagmozgatásra specializált cégektől
 • Magasépítéssel foglalkozó cégektől
 • Teherliftekre, építési felvonókra szakosodott cégektől

 • HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft.: Budapest, Pest megye + hosszútávú megrendelés esetén országosan is.
 • Hirdetők feltöltése folyamatban az alábbi területekről: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com