Pókdaru bérlés

Pókdaru bérlés, mini daru kölcsönzés

Mini daru vagy pókdaru? Mivel mind a pókdaruk és a mini daruk bérleti piaca is viszonylag újnak számít, ezért gyakran összefoglaló néven mind a kettőt mini daruknak nevezik méretük alapján.

A valóságban a mini daruk nem feltétlenül pókdaruk, azaz nem rendelkeznek oldalsó támasztékkal, nem feltétlenül lánctalpasak és emelési erejük is valamivel a kisebb. Ettől függetlenül a legtöbb esetben mini daruknak szokták nevezni a pókdarukat is.

A mini darukat használják gyárakban, telephelyeken pár tonnás elemek, termékek emelésére. Ezeket az objektumokat általában nem targoncákkal emelik, hanem mini darukkal, de méretüket tekintve igen kicsik, tehát semmiképp nagyobbak mint egy targonca.

A tényleges mini darukat sok esetben smartlift, mikró, padló daruként is hívják, külföldön ezek már keresett termékek, melyeket jellemzően raktározási feladatok során alkalmaznak.

Ezzel szemben a pókdarukat jóval inkább lehet közepesen nehéz és pár tonnás tárgyak emeléséhez, mozgatásához, beltéren és kültéren egyaránt használni. Hosszan kinyúló és forgatható gémjével több helyet el lehet érni rugalmasan. A daru a legtöbb esetben gumi lánctalpas ezért könnyedén mozgatható és nem sérti fel a beltéri padlózatot sem.

Pókdaru bérlés kül- és beltéren

Ha valahol a hozzáférés szűkösebb, vagy maga munkaterület (felállításhoz szükséges hely), ott a pókdaruk dinamikus megoldásai segítenek, túl azon, hogy valóban igen csekély hely is elegendő a talpazatnak.

Hirdetés

Elektromos pókdaru, minidaru bérlés

A GOBAL KERTRANSZ Kft. által bérelhető elektromos mini/pókdaruk gumilánctalpasak, kis méretű kialakításuknak és könnyű tömegüknek köszönhetően szűk, nehezen megközelíthető helyeken, egyenetlen terepviszonyok közt is bevethetők.

Elektromos minidaru, pókdaru bérlés Global Kertransz Kft.

Árak és információk: Bővebben

Telefonszám: 06-20-574-5003

Email: gobal@gobal.hu

  Szolgáltatási terület: Észak Magyarország, és Országosan

Kapacitás: Maximum 8 tonna

Minidaruink speciális – munkákhoz, akár gyártósorok között, üvegezési feladatokra vagy paramétereit diagramját figyelembe véve más kivitelezési munkákra is alkalmas. Sok éves tapasztalattal, magas szintű szolgáltatásokkal, képzett szakemberekkel állunk partnereink rendelkezésére országosan is!

 

A pókdaruk alkalmazása ideális megoldás a nehéz anyagok kis helyen történő biztonságos felemelésére és elrendezésére is, bármely iparágban.

Hirdetés

Pókdaru bérlés 2.9 tonna kapacitásig

A Promatech Célgépgyártó Kft. által bérelhető UNIC URW-295 minipók daru könnyedén befér egy átlagos bejárati ajtón is, hogy akár 2.9 tonnát felemeljen. Őrzi a kezelő és a környezet biztonságát. Emelési magassága 8.8 méter.

Pókdaru bérlés Budapest, Nagytarcsa, és Pest megye

Árak és információk: Bővebben

Telefonszám: 06-30-611-8990

Email: info@promatech.hu

  Szolgáltatási terület: Pest megye, Nagytarcsa, Budapest, igény szerint országosan is.

Kapacitás: Maximum 2.9 tonna

A Promatech Célgépgyártó Kft. modern szemlélettel hivatott partnereik gyártási folyamatait fejleszteni és bővíteni, robottechnológia, mérőműszerek és célgépek segítségével.

 

A pókdaruval ellátott célfeladatok lehetnek a klasszikus emelési feladatok kül- és beltéren, speciálisabb üvegezési feladatok (nyílászárók beépítéséhez vákuumkorongos), valamint személyemelés is (kosár kiegészítéssel).

Hirdetés

Pókdaru bérlés 8 tonna kapacitásig

Az ÁPISZ Zrt. kedvező áron vállal 8 tonnáig terhek emelését 17 méter magasságig szűk helyeken 140 cm keskenyre összecsukható nagy teljesítményű pókdaruval.

8 tonnás pókdaru bérlése

Árak: 11.900 Ft / óra-tól

Telefonszám: 06-70-222-2852

Email: kovacshazy@strasus.com

  Szolgáltatási terület: Budapest, és országosan is.

Kapacitás: Maximum 8 tonna

A pókdaru igény szerint kezelővel vagy kezelő nélkül is bérlehető, valamint 2 fő kapacitású kosaras személyemelő adapterrel is bérelhető.

 

A pókdaruk felhasználási területei igen sokrétűek kültéren és beltéren is, illetve adott szakmákban is egyre jobban elterjedt, ilyen például a nagyobb ablakok, üvegfelületek beszerelések, épületeken belül gépek mozgatása, magaslati anyag adagolása tetőkről (fel-le szállításhoz).

Pókdaru bérlés ára

A pókdaruk bérlésének az ára átlagosan 10.000 Ft / órától kezdődnek, az ár változhat további paraméterektől, így a bérleti időszaktól, teljesítménytől,  a kiszállítás helyszínétől, valamint attól is, hogy a pókdarut kezelővel, vagy kezelő nélkül rendeljük-e meg.

A pókdaruk előnyei

Korszerű megoldásnak számítanak a pókdaruk bérlése és kölcsönzése. A pókdaruk közismertsége fokozatosan hazánkat is elérte. Igen környezet barátak, hiszen elektromos típusokban is elérhetőek, amelyek energiatakarékos rendszerrel lettek kombinálva.

 • A pókdaruk különböző kiegészítőkkel átszerelhetőek, így személyemelőként, vagy egyéb szerelési munkákra is ideális megoldást kínál.
 • A daru lánctalpas, ezért képes vízszintesen is közlekedni, függőlegesen pedig egyszerűen belógatható az építés területre.
 • A pókdaru másik előnye, hogy nagyobb építkezéseken egyaránt segíteni tudja a kültéri és beltéri munkákat, ezért nem kell függenie más helyi daru szolgáltatótól, ha kiegészítő emelésre van szüksége az építés során.
 • Kis méretű, könnyen szállítható és áttelepíthető
 • Környezetbarát meghajtású
 • Kezelőkabin nélkül távirányíthatóak

Pókdaru márkák bemutatása

A nemzetközi piacon számos pókdaru márka van jelen, melyekből a közismertebb márkák is megtalálhatóak Magyarországon a márka képviseleteken keresztül.

UNIC Mini pókdaruk

HOEFLON mini pókdaruk

Jekko pókdaru

MAEDA Pókdaruk

 

Milyen feladatokhoz bérelnek pókdarukat?

pókdaru bérlés

A pókdaruk alkalmazási területe nagyon változatos. A hajtás típusától, méretétől és konstrukciójától függően a pók daru alkalmas épületekben, ipari csarnokokban, de a városban és a szabadban is. A felhasználhatóságának helye nagyon rugalmas és “rakományként” is könnyen szállítható az építkezésre.

Gyakori feladatok, amelyekre pókdarukat is használnak:

 • Többemeletes épületek üvegpaneljeinek beépítése
 • Társasházak beltéri munkáihoz
 • Tetőszerkezetek emelése
 • Ablakok, nyílászárók beépítése
 • Acél és egyéb gerendák emelése
 • Korlátozott helyeken lévő objektumok emelése
 • Beltéri tárgyak emelése; szobrok, gyártó és ipari berendezések
 • Tereprendezés; kerti tárgyak és szerkezetek, vagy dísznövények emelése
 • Jakuzzik, medencék emelése
 • Bevásárlóközpontokban, stadionokban, iskolákban, irodaházakban, gyárakban és iparterületeken lévő objektumok emeléséhez
 • Raktári emelések; állványok és egyéb felszerelések emelése
 • Klímaberendezések, napelemek emelése
 • Építkezésekhez használt alapanyagok emelése
 • Bútorok egyedi emelése

A pókdaruk nagyobb verziói szintén nagyon mobilak, és az üzembe helyezés után bármikor könnyen meg lehet változtatni a helyzetüket.

Az akkumulátoros működtetésének köszönhetően nagyfokú rugalmasság jellemzi, mivel a darut az áramforrástól függetlenül lehet használni. A dízelüzemű hajtás különösen nagy teljesítményű, és elsősorban kültéri használatra készült. Az elektromos pókdaru beltérben is használható, nem bocsát ki szennyező anyagokat és csendes. A pókdaruk szállítása is egyszerű és utánfutóval is könnyen szállíthatóak a helyszínre.

Hol készült az első pókdaru?

A világ első pókdaruját Japánban készítették, Tokióban Szaitamában 40 évvel ezelőtt 1980-ban, melyet a Maeda Komatsu mutatott be. Ez volt a CP 150-es.

Születésének kiváltó okai Japán zsúfoltságában található, ahol szűkös helyeken kellett emelési munkákat végezni és nem volt mindenhol lehetőség ezáltal a nagyobb daruk felállítása. A mini lánctalpas pókdaruk lehetővé tették az épületek gyors bontási és alapozási feladatainak elvégzését, és ezáltal lett nagyon sikeres ezen a területen.

Kialakításukkal és a kitámasztókarokkal kivételes stabilitást tudtak biztosítani a gép számára bármilyen típusú felületen, beleértve a nehéz terepet is.

A későbbi években európai és amerikai üzletemberek is meglátták a lehetőséget a pókdaruk felhasználhatóságában, melyek nem feltétlenül kapcsolódtak már az építőiparhoz.

Hajófedélzeteken, kikötőkben és egyéb rakodási munkáknál kezdték szélesebb körben felhasználni. A technológia fejlődésnek köszönhetően sikerült olyan pókdarukat is gyártani, amelyeket már beltérben könnyebben is használhattak. Ennek feltétele az volt, hogy hibrid hajtásúak legyenek, melyek megoldják a zárt térben végzett munka során keletkező káros anyag kibocsátásának problémáját.

Innentől már semmi sem állhatott a pókdaruk útjában. Több gyártó, konstrukció, méret, funkciók született meg. A 2000-es év vége felé megjelentek az első olyan pókdaruk is, amelyekre üvegfogó tapadókorongok kerültek, és ez a fejlesztés tette talán leginkább közismerté a lakosság körében is, amely a bérleti keresletre és kínálatra is kihatott.

Honnan bérelhet pókdarut?

Kattintson rá az adott pontra és megjeleníti az elérhetőségeket, vagy pedig listázza a találatokat a kis ikonra kattintva.

 • Promatech Célgépgyártó Kft.: Nagytarcsa (Pest megye), Budapest 100 kilométeres körzetében, valamint egyedi igény szerint országosan is.
 • ÁPISZ Zrt.: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.
 • Gobal Kertransz Kft.: Észak Magyarország, és Országosan.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com