Betonipari és építőipari kiállítások

Betonipari, építőipari kiállítások

A betonipari kiállítások kiváló lehetőséget nyújtanak a legújabb építőipari technológiák és termékek megismerésére, a szakmai kapcsolatépítésre és a piaci trendek nyomon követésére.

A beton az egyik legelterjedtebb építőanyag a világon, az építőiparban a felhasználási területe az egyszerű lakóházaktól a hatalmas infrastruktúra projektekig terjed. A betonipar hatalmas gazdasági szerepet tölt be; gyártókat, beszállítókat, építőcégeket, tervezőket foglalkoztat világszerte.

Modern kihívások az építőiparban

Az építőiparnak, így a betoniparnak is napjaink egyik legfontosabb kihívása a fenntarthatóság. A cementgyártás jelentős szén-dioxid kibocsátással jár, ezért a kutatások újfajta, környezetbarátabb kötőanyagok és eljárások kifejlesztésére irányulnak.

Az újrahasznosított anyagok betonba építése, illetve a betonépítmények újrahasznosítási arányának javítása szintén fontos kutatási területek.

Beton technológia és innováció

Az építőiparban folyamatos technológiai fejlesztések zajlanak. Ezek közé tartoznak az innovatív keverési és öntési eljárások, a nagy-teljesítményű betonok kifejlesztése, valamint a 3D nyomtatás térhódítása, ami különösen izgalmas lehetőségeket nyit az építészetben.

A betonipar jövője

A beton nélkülözhetetlen lesz a globális infrastruktúra fejlesztésében és az egyre szélsőségesebb időjárási körülményekhez való alkalmazkodásban. A hangsúly a fenntartható, rugalmasabb és intelligensebb betonokon lesz. Az önmegújító, önszabályozó hőmérsékletű, vagy akár hasznos vegyületeket megkötő betonok mind ígéretes kutatási területek.

A betonipar kulcsszerepet tölt be a modern világ fejlődésében, miközben folyamatosan szembenéz az innováció és a környezettudatosság kihívásaival.

Innovációs szempontok

Fenntarthatóság

 • Zöld beton: A hagyományos betonhoz képest kevesebb cementet és adalékanyagot tartalmaz, hulladékanyagok (pl. pernye) felhasználásával.
 • Karbonsemleges beton: A gyártási folyamat során keletkező szén-dioxidot lekötik, így a beton előállítása nem járul hozzá a klímaváltozáshoz.
 • Öntömörödő beton: Nem igényel vibrálást, ami energiát takarít meg és csökkenti a zajszennyezést.

Hatékonyság

 • 3D nyomtatott beton: Lehetővé teszi bonyolult formák gyártását kevesebb anyagból és hulladékkal.
 • Prefa beton: Előregyártott betonelemek, amelyek gyorsabb és hatékonyabb építést tesznek lehetővé.
 • Öngyógyuló beton: Mikroszálakat tartalmaz, amelyek képesek a beton repedéseinek önmaguktól történő befoltozására.

Teljesítmény

 • Nagy szilárdságú beton: Erősebb és tartósabb, mint a hagyományos beton, így kevesebb anyag szükséges azonos teherbírás eléréséhez.
 • Magas hőmérsékletnek ellenálló beton: Tűzálló szerkezetek építésére használható.
 • Folyadékbeton: Könnyen önthető és szivattyúzható, bonyolult formákba is bejuttatható.

Ezek csak néhány példa a betonipar legújabb fejlesztéseire. A kutatók és fejlesztők folyamatosan új anyagokat és technikákat dolgoznak ki a beton tulajdonságainak javítása érdekében.

A kiállítások valós idejű betekintést engednek az új technológiák alkalmazásába, és a kapcsolódó területek kiszolgálási lehetőségeiről is.

2024

Beton Expo

A Concrete Expo, melyet az ExCeL Londonban rendeznek, kifejezetten a beton iparágra fókuszáló jelentős szakvásár. A kiállítás összehozza a vezető beszállítókat, gyártókat és innovatőröket, akik bemutatják a betontechnológia, anyagok, építési módszerek legújabb fejlesztéseit.

 • Időpont: 2024. május 8–9. 
 • Tematika: Európa leggyorsabban növekvő speciális betonkiállítása a világ minden tájáról vesznek részt szakemberek. Különféle témákkal: BIM tervezőszoftver, cement, dekorbeton, adalékanyagok, vízszigetelés, beton fűrészek, fúrók, rögzítések, padlókat, felület-előkészítés, zsaluzás, vasalás, teherautók, térfogati keverők és egyéb élvonalbeli megoldásokkal.

A kiállítások mellett lesznek szemináriumok, az iparági szakértők prezentációkat, workshopokat vezetnek a fenntartható beton, az innovatív technikák és a jövőbeli trendek kulcsfontosságú témáiban.

Ha az alábbi területek valamelyikén dolgozik, a Concrete Expo valószínűleg értékes esemény az Ön számára: építészet, mérnöki munka, építési kivitelezés, ingatlanfejlesztés, anyagellátás, fenntarthatóság.

2025

Beton Világa (WOC)

A World of Concrete a kereskedelmi építőipar első, legnagyobb és legfontosabb éves nemzetközi rendezvénye betonipari szakemberek számára szerte a világon.

Amennyiben nincs lehetősége elmenni a kiállításra, de érdeklik a legújabb betonipari kiállítók termékei, úgy ezen a listán keresztül átnézheti a kiállítók legújabb termékeit.

 • Időpont: 2025. január 21-23
 • Tematika: A kiállítással egybekötött oktatásokon 50 új téma került a 2024-es programban, beleértve az ADA irányelveket és megfelelést, a betonburkolat alapjait, az IL típusú portland-mészkőcement bevezetését, a kereskedelmi/ipari javításokat, a zsaluzást, a sikeres karrierút tervezését a betoniparban, A 3D nyomtatás jövője és a tartósság a kolloid szilícium-dioxiddal, valamint a feltörekvő vezetőknek szentelt új szemináriumok egész sora gyakorlati tippekkel a jelenlegi feltörekvő vezetőknek, amely a kiállítással párhuzamosan 2025. január 20-23 között lesz.
 • Helyszín: Las Vegas Convention Center
 • Weboldal: https://www.worldofconcrete.com

 

Kapcsolódó kiállítások

Intralogisztika kiállításAz intralogisztika kiállítások bemutatják a vállalatok belső logisztikai folyamatainak modernizálható lehetőségeit. Intralogisztika kiállítások

daru kiállításokA daru, emelőgép kiállítás bemutatja a legfrissebb innovációkat, és lehetőséget ad az ágazat fejlesztésére.   Daru, munkagép kiállítások

 

 

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com