Toronydaru bérlés

Toronydaru bérlés, önépítő és építési toronydaru kölcsönzés

Toronydaruk bérlésére népszerűek az olyan építkezéseken, ahol folyamatos daruzásra van szükség, egy jól behatárolható hatáskörben, és már az autódaruk adottságai sem nyújtanak kielégítő segítséget (magasság, teherbírás, emelési szög, bérleti költség és rendelkezésre állás szempontjából).

toronydaru bérlés és kölcsönzés

Toronydaruk bérlésére jellemző a hosszútávú bérlés, így több hetes, hónapos, nem ritkán, akár éves időszakokra kölcsönzik a feladattól függően.

Feltörekvő az önszerelő, vagy önépítő toronydaruk bérlése, mert könnyen szállítható pótkocsiként, valamint a felállítási helyen függőlegesen képes önmagát felépíteni. Társasházak, lakóparkok, 4-5 emeletes ingatlanok építésénél az egyik legjobb megoldásnak számítanak.

Hirdetés

Önszerelő toronydaru bérlés Pest megyében

HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft. teljes körű generálkivitelézési szolgáltatásai mellett új, korszerű gépparkkal, tehergépjárművekkel törekszik partnereik igényeit kiszolgálni. JCB univerzális gépek, Gehl kompakt rakodók, Hyundai és Takeuchi gumilánctalpas mini kotrók, 19t kotró és emelőgépek, Liebherr gumikerekes kotró, Geda teherlift, Liebherr toronydaru is bérelhető.

Liebherr 53 K önszerelő toronydaru bérlés

Árak és információk: Toronydaru és munkagép bérlés >>

Telefonszám: 06-70-431-8479

Email: baratzsolt@hasz.hu

  Szolgáltatási terület: Budapest, Pest megye

A Liebherr 53 K gyorsan felálló daru hét különböző horogmagassággal könnyen beállítható különféle helyzetekhez.

Alapadatok: Géptípus: Önszerelő toronydaru; Munkadíj: 14.500 Ft/Óra-tól; Emelési magasság: 36,2 méter; Teherbírás: 4,2 tonna 13,1 m-ig (4 kötélágon).

 

A több emeletes panel lakások, nagyobb ipari létesítmények, nagy területű tömbök és infrastrukturális projektek esetén a klasszikus építési toronydaruk bérlése a legnépszerűbb. Ezek viszont nem önépítőek ezért tovább tart a felépítésük és az üzemeltetési díjuk is magasabb cserébe a teljesítményükért.

A toronydaru bérlése különböző építményekhez

Az építőipar gazdasági helyzete mindig hatással bírt a toronydaru bérleti piacára. Az építőiparral szorosan nem összekapcsolható területen dolgozó daruk kisebb kölcsönhatásban állhatnak az építőipar aktuális helyzetével, ilyenek például a szerelési munkákhoz, szállítmányozáshoz használt rakodó és anyagmozgató daruk.

A  toronydaruk, és a nagyobb emelésre alkalmas mobildarukkal az építőipar szorosabb kapcsolatban áll, ezért bérlésük jobban függ az aktuális beruházási és építési trendektől, valamint az építőanyagok árváltozásától, és az építési szezontól is.

2022 egészében az előző évhez képest az építőipari termelés volumene valamivel nőtt, viszont az új szerződéskötések csökkentek.

“Az építőipari termelés összességében 3,0 %-kal bővült, ezen belül az épületek építésének volumene 6,3%-kal nőtt, az egyéb építményeké 1,4%-kal csökkent. 2022-ben 3,1%-kal kisebb volumenű új szerződést kötöttek, ezen belül az épületek építésére kötöttek volumene 10,3%-kal magasabb, az egyéb építményekre kötötteké 17,3%-kal alacsonyabb volt.” – a KSH adatai szerint.

A toronydaru bérlés piaca olyan értelemben függ az építményfajtáktól, hogy minél nagyobb az építési munka, annál hosszabb időre, és sok esetben annál több darut lehet kiszervezni az épülethez. Kisebb lakások kisebb időre és kevesebb daru kölcsönzést eredményeznek, míg a nagyobb épületek több darut és hosszabb távú megbízásokat.

Az alábbi építményfajták esetében van szükség toronydaru használatára jellemzően:

 • Egylakásos épületek
 • Két és annál több lakásos épületek
 • Közösségi lakóépületek
 • Szállodák és szálló jellegű épületek
 • Hivatali épületek
 • Nagy- és kiskereskedelmi épületek
 • Közlekedési és hírközlési épületek
 • Ipari épületek és raktárak
 • Szórakoztató, közművelődési, oktatási és egészségügyi célú épületek

Népszerű toronydaru konstrukciók

Mobil toronydaru

Liebherr mobil toronydaru

Önépítő, önszerelő toronydaru

Potain önszerelő, önépítő toronydaru

Lapos tetős toronydaru

Liebherr lapos tetős toronydaru

Kalapácsfejű toronydaru

Liebherr kalapácsfejű toronydaru

Billenőgémes toronydaru

Liebherr billenőgémes toronydaru

Toronydaru bérlés ára

A toronydaru bérlés ára sok esetben hetes-hónapos időszakok szerint kerül meghatározásra, amely a havi fél millió forinttól egészen a több millió forintig is terjedhet havonta, így átlagosan 15.000 Ft / órától már elérhetőek. Az árat változtathatja a daru teljesítménye, kiszállítási, beüzemelési díja, bérleti időszaka, és az hogy kezelővel, vagy kezelő nélkül rendeljük-e meg.

Honnan bérelhet toronydarukat?

 • Toronydarukat külföldi márkákat forgalmazó hazai képviseletektől bérelhet, amennyiben profi gépekre és nagyobb választékra van szüksége hosszútávon is.
 • Nagyobb kezelői és bérleti tapasztalat esetén alacsonyabb költségvetés mellett hazai építőipari,  kivitelező cégek és vállalkozások az építési projektekben nem használt gépeit is bérelheti időszakosan.
 • Munkagép bérléssel foglalkozó cégek gépparkjaiban található toronydarukat is lehet bérelni. Itt a toronydaru kínálat lehet korlátozottabb, viszont ezen típusok alkalmazására van a legnagyobb igény a gyakorlatban.

Kattintson rá a térképen adott pontra és megjeleníti az elérhetőségeket (amennyiben hirdető kerül fel az oldalra), és listázza a találatokat a kis fehér ablak ikonra kattintva a felső sávban.

 • HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft. Budapest, Pomáz, Pest megye
 • Toronydaru kölcsönzők feltöltése folyamatban az alábbi területeken: Budapest, Tatabánya, Székesfehérvár, Eger, Szolnok, Kaposvár, Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Zalaegerszeg, Győr, Debrecen.

Bérelhető hirdetési felület

Árajánlatkérés és érdeklődés: tothgergely@mechepit.com