A Roborigger egy távirányítós roboteszköz, amely egy daru drótkötelének végéhez csatlakozik kampóval.

Rotációs technológiánk szabályozza a rakomány irányát anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy a személyzet a leszállózóna közelében tartózkodik.

Roborigger image1 (1)

A Roborigger a széltől függetlenül forgatja és tartja a terheket a kívánt irányban, ami azt jelenti, hogy nincs szükség jelszavakra a rakomány pörgésének vagy leszállásának kezeléséhez. A terhek gyorsabban, biztonságosabban és kevesebb személyzettel emelhetők fel, legyen szó rakodókról,  autódarukról és toronydarukról.

A Roborigger integrálva van az IoT-szoftverrel, amely valós időben gyűjti az emelési adatokat, és azonnal a felhő alapú ügyfélplatformra jut. Minden emelkedés dátummal, időponttal, helygel, súlylal és nagy felbontású képpel rögzítésre kerül. A terhelésazonosító is rögzíthető, így a felhasználó nyomon követheti az összes felemelt terhet, és elemzi a teljesítményt és a termelékenységet.

 

MODELLEK

 • AR15 – maximális munkaterhelés 15 tonna.
 • ARM1500 – 35 vagy 50 tonna üzemi terhelés.
  Ezek az egységek elegendő kapacitással rendelkeznek egy 40 láb hosszúságú konténer irányításához 15 kn (27 km/h) széllökés és 20 kn (36 km/h) közötti szélben.

 

HOGYAN MŰKÖDIK

A Roborigger tehetetlenségi erők segítségével forgatja a terheket. Például, ha a motor az óramutató járásával megegyező irányba forgatja a lendkereket, ennek eredményeként a keret, a horog és a rakomány az óramutató járásával ellentétes irányban forog. A vezérlőrendszer érzékelőkkel rendelkezik, amelyek érzékelik a rakomány forgási sebességét és irányát. A gomb megnyomásakor az egység másodpercenként 10 fokkal forog, és a gomb elengedésekor a rakomány iránya az aktuális pozícióban marad.

Kikötői daru Roborigger-el emeli a terheket

 

MIÉRT ROBORIGGER?

15%-kal javítja az emelési hatékonyságot

A Roborigger nagymértékben meghosszabbítja a működési ablakot azáltal, hogy lehetővé teszi az emelések elvégzését nagyobb szélsebességgel. Csökkenti az emelés időtartamát is, mivel lehetővé teszi a kezelő számára a rakomány irányítását szállítás közben. Az ügyfelek legalább egy fővel csökkenthetik a felvonócsapat létszámát a Roborigger használatakor, mivel nincs szükség a terhelés követésére és a feliratok megtartására.

A biztonság javítása

A rakomány távolról vezérelhető, így nincs szükség személyzetnek a rakomány közelében tartózkodni. A daruesemény miatti üzemidő-kiesés akár 100 000 dollárba is kerülhet. Sérülés vagy súlyos baleset esetén a költségek lényegesen magasabbak. A Roborigger költsége kicsi a kockázathoz képest.

Valós idejű emelési adatok

A Roborigger minden emelési műveletet rögzít dátummal, időponttal, hellyel, tömeggel és képpel. Az adatokat valós időben menti az AWS a felhőben, és bármely webböngészővel rendelkező eszközről elérhető. Az IoT-emelési adatok felhasználhatók a működési mutatók pontos mérésére, a működési hiányosságok vagy problémák azonosítására, valamint változtatások és fejlesztések végrehajtására. A múltbeli adatok segíthetnek a kárrendezésben, és felhasználhatók a jövőbeni műveletek tervezésében. A havi termelékenységi jelentések automatikusan generálódnak pdf formátumban, és e-mailben elküldik – azokra a területekre összpontosítva, ahol javítani lehet – pl. üresjárati idő, kihasználtság, késések azonosítása, lassú növekedések és trendek azonosítása.

 

JELLEMZŐK ÖSSZEFOGLALÁSA

 • Pontos rakományirány távirányítóval
 • Lehetőség előre beállítani az irányokat, és egyetlen gombnyomással átlépni ezekre az előre beállított tájolásokra
 • Fényképezőgép állóképekkel és videó streaming lehetőséggel
 • Vezeték nélküli kioldó kampó – a terhelés távoli csatlakoztatásának és kioldásának lehetősége
 • 4G és Wi-Fi kapcsolat az adatok valós idejű streameléséhez
 • Folyamatos beépített adatnaplózás és tárolás az SD-kártyán
 • Képes azonosítani a rakományokat és a rakomány alatti személyzetet
 • Gép 24×7 távfelügyelete távoli hibadiagnosztikai képességgel
 • A havi termelékenységi jelentések automatikusan generálódnak
 • Képes öntesztelni, teljesítmény- és állapotjelentést készíteni, valamint hibákat diagnosztizálni
 • Nagyon könnyen és intuitívan használható. Ingyenes online képzés
 • Akkumulátorral működik, legalább 12 órás működéshez. 6-10 órás teljes újratöltési idő normál konnektorból
 • A tervezést a Lloyds Register hagyta jóvá. CE jóváhagyás

 

PROJEKT REFERENCIA

Sumitomo Mitsui Construction – Japán
Kipróbálták a világ első autonóm toronydaruját egy projekt keretében Japánban. Ez a Roboriggert a rendszer szerves részeként használja. Bővebben (pdf).

Multiplex – Ausztrália

Több építési projekt Ausztráliában

Lakóépület-építésen 30 m-es híd állványzat emelése

10 tonna ugrás betöltése egy forgalmi sáv blokkolásával. Megengedett ugrók leengedése/emelése korlátozott nyílásokon keresztül anélkül, hogy a rakomány közelében személyzetre lenne szükség a tájolásukhoz. Bővebben (pdf)

Távirányított rakományok szerkezeti elemeken és szűk tereken keresztül. Stabilizált terhelések nagy szélfelülettel a homlokzati panelek beépítése során. Bővebben (pdf).

 

SMD Groep – Hollandia

Téglák berakása parti hajóba 5 helyett 3 fős csapattal, és 1,5 óra levonás a napi rakodási időből. Nincs szükség emberre a rakomány közelében. Bővebben (pdf).

 

Meyer Werft – Németország

A világ legnagyobb tengerjáró hajóépítői. A Roboriggert kabinmodulok beépítésére használják. Pontos távirányító LED-es tájolás, feliratok nélkül. Bővebben (pdf).

 

Sea Swift – Cairns/Ausztrália

Rakomány átszállítása a Roboriggerrel. Pontos távirányítós terhelési irány, és szeles időjárási körülmények között nincsenek feliratok. A rakomány általában 20 láb hosszúságú konténerek, 28 tonnás LPG golyók és felülről töltött fedélzeti rakomány. „Javított a személyzet biztonsága (a csapatlétszám jelentős csökkentése is), az emelési műveletek hatékonyságának növelése és a szél nehéz rakományra gyakorolt hatásának csökkentése.” Bővebben (pdf).

 

Bővebb információkat a honlapon talál: https://www.roborigger.com.au/

Kategóriák: Sajtóanyag